Brief van Jordaniër aan Al-Qaeda gevonden

Importfries had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse dagblad The New York Times heeft maandag gemeld dat Amerikaanse functionarissen een brief zouden hebben gevonden waarin de terreurgroep Al-Qaeda wordt gevraagd om onrust te zaaien in Irak. Bij een Amerikaanse inval in een huis waar Al-Qaeda aanhangers zouden zitten werd de brief gevonden.

De brief is afkomstig van de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi, die eerder werd veroordeeld tot levenslang wegens moord op een Amerikaanse diplomaat, in 2002. Hij wordt nog gezocht en er is een beloning van vijf miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Er wordt vermoed dat hij zich ergens in Irak schuilhoudt.

In de lange brief staat dat er een aanval van Al-Qaeda moet komen op de sjiitische meerderheid in Irak, volgens al-Zarqawi zal dit leiden tot een tegenaanval op de soennitische minderheid, die zich vervolgens zullen aansluiten bij de religieuze extremisten van Al-Qaeda. Een hoge functionaris van de Amerikaanse inlichtingendiensten meldde dat er nog meer bewijs is dat de terreurgroep sjiitische doelen in Irak wil aanvallen, maar wat dat precies was vertelde hij er niet bij.