D66 zit niet op de VVD te wachten

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 zit totaal niet te wachten op samenwerking met de VVD. D66-partijleider Boris Dittrich zegt vandaag in De Volkskrant dat van een dubbellidmaatschap of een fusie geen sprake kan zijn: Wij zitten volstrekt niet op de VVD te wachten.''

Deze week pleitten de VVD-staatssecretarissen Schultz en Rutte voor samenwerking met D66 en in de toekomst zelfs mogelijk een fusie. Voormalig VVD-leider Ed Nijpels opperde mogelijkheid van een dubbellidmaatschap om de toenadering tot elkaar te vergemakkelijken. VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen is al jaren voorstander van een fusie tussen beide partijen.

Leden van de Tweede-Kamerfractie van D66 zien de toenadering van de rechtsliberalen eveneens niet zitten. Kamerlid Van der Laan: ''Wij zijn een milieupartij, de VVD een asfaltpartij. Wij zijn sociaal-liberaal, zij zijn conservatief-liberaal, wij zijn pro-europees, zij zijn euro-sceptisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De verschillen zijn echt enorm. We kunnen ze niet verbieden avances te maken, maar ik denk niet dat D66 er veel tijd aan hoeft te besteden.''.