Extreme kou in noordoosten VS

De staten in het noordoosten van de VS zullen vandaag opnieuw een zeer koude dag ervaren. Op woensdag begonnen de temperaturen in het noordoosten flink te dalen. Sommige staten hebben een nieuw temperatuur 'record' gevestigd op donderdag. In New York City werd op donderdag een temperatuur bereikt van -17ºC, in Boston zelfs -19ºC. Winden maken het er voor het gevoel kouder, de gevoelstemperatuur is maar liefst -25ºC. Vandaag verwacht New York City een temperatuur van -12ºC.

Met het koude weer neemt de vraag voor energie met de dag explosief toe. Sommige energiebedrijven hebben al een tekort aan natuurgas voor het produceren van stroom. Als de vraag zo hoog blijft op vrijdag, worden er stroomonderbrekingen ingelast voor sommige huishoudens. Dit om een grote stroomstoring in het noordoosten te voorkomen. Inwoners van het noordoosten werden verzocht zuinig met stroom om te gaan.

In Boston is het grootste onderdak voor daklozen helemaal vol. Van de 700 bedden is er geen één meer over. Ook winkelierzaken hebben het slecht gehad op donderdag, het werd zo koud dat weinig mensen uit huis kwamen. De lage temperatuurwaarden zorgen voor bevriezing binnen 10 à 15 minuten. Tot en met volgende week blijven de maximumtemperaturen in het noordoosten van de VS enkele graden beneden nul.