Voetballers eisen deel TV-opbrengsten

lr817086 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De spelers uit het Nederlandse betaalde voetbal klagen gezamenlijk de KNVB, Eredivisie NV en de Coöperatieve Vereniging Eerste Divisie aan. De spelers eisen vijf procent van de tv-gelden die voor de voetbalrechten worden betaald.

Voor 1999 kregen de spelers 1/37ste deel van de gelden. Na 1999 is daar zonder uitleg mee gestopt. In 2001 is door de vereniging voor contractspelers (VVCS) en de centrale spelersraad (CSR) actie ondernomen en hebben de partijen wel getracht er met elkaar uit te komen, maar die overleggen hebben tot niets geleid.

Advocaat Pim de Vos behartigt in deze zaak de belangen van de voetballers. "Normaal gesproken is dit de laatste ronde en zal de rechter binnen enkele maanden een uitspraak doen," aldus de advocaat. Hij wilde geen uitspraken doen over een bedrag dat wordt verwacht.

Indien de rechtbank de spelers in het gelijk stelt dan kunnen ze een flink geldbedrag verwachten. De spelers eisen namelijk met terugwerkende kracht vijf procent van de gelden die sinds 1999 zijn betaald. Voor vijf procent van de gelden is gekozen, omdat hetzelfde percentage in Engeland aan de voetballers wordt uitgekeerd.

Meer voetbalnieuws is te vinden op de FOK!voetbalmanager