'Neergestort vliegtuig had technische mankementen'

Bolk had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Het vliegtuig van Flash Airlines, dat vorige week in de Rode Zee bij Egypte neerstortte, kende wel degelijk mankementen op verschillende fronten, zo meldden de Zwitserse autoriteiten. De Zwitserse luchtvaartorganisatie BAZL inspecteerde in 2002 twee toestellen van Flash Airlines.

De inspecteurs constateerden onder andere gebreken aan het landingsgestel, aanduidingen van nooduitgangen, navigatiesystemen, motoren en de besturing van de toestellen. De BAZL meldde de problemen aan Flash Airlines. Nadat Flash geen maatregelen had getroffen, werd de toegang tot het Zwitserse luchtruim ontzegd.

In 2002 landde bij hoge uitzondering een toestel van Flash Airlines in Genève dat vanwege de slechte weersomstandigheden niet op de bestemming Parijs kon landen.

Gisteren verklaarde de onbekende groep Ansar el-Haq (Apostelen van de Waarheid) uit Jemen een aanslag op het toestel te hebben gepleegd. Het is onduidelijkheid of een aanslag daadwerkelijk de oorzaak van het verongelukken van het toestel is geweest.