CIA kon afluisteren door tijgerdrollen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van het Directoraat voor Wetenschap en Technologie van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) zijn in een museum in Washington enkele spionagegeheimen van de CIA onthuld.

Zo blijkt dat de CIA tijdens de oorlog in Vietnam gebruik maakte van een microfoontje dat eruit zag als tijgerpoep. De Vietcong raakte zo niet in de verleiding om het voorwerp aan een nadere inspectie te onderwerpen, terwijl de drol exact kon weergeven welke paden de rebellen gebruikten.

Ook worden er onder andere een robot-meerval, een op afstand bestuurbare libel en een camera die op een duif kan worden bevestigd tentoongesteld. Deze waren echter niet allemaal een zo'n groot succes als de poepmicrofoon. Zo konden de duivenmissies pas worden uitgevoerd nadat een camera was ontwikkeld die licht genoeg was voor de vogels. En de libel die zendertjes op de buitenkant van ramen moest bevestigen bleek niet tegen de wind in te kunnen vliegen; het motortje was daarvoor niet sterk genoeg.

De snufjes zijn echter niet voor iedereen te zien. Het museum is alleen toegankelijk voor medewerkers van de CIA en speciale gasten.