Zelfmoordaanslag in voorstad Tel Aviv

pekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ontploffing bij een busstation in de buurt van Tel Aviv zijn donderdagavond zeker drie personen om het leven gekomen. Een Palestijnse zelfmoordaanslag wordt door de Israëlische autoriteiten niet uitgesloten. Als het een zelfmoordaanslag is, dan is het de eerste sinds begin oktober. Eén van de doden zou de dader zijn.

Israël heeft donderdagavond als reactie op de zelfmoordaanslag meteen de Palestijnse gebieden compleet afgegrendeld. Dat maakte het Israëlische ministerie van Defensie bekend. Eerder vandaag heeft Israël in Gaza-stad een leider van de extremistische Islamitische Jihad vermoord. Gevechtshelikopters van het Israëlische leger vuurden raketten af op een voertuig waarin zich het kopstuk van de radicale Palestijnse beweging bevond.

Volgens getuigen kwamen bij de de aanval nog vier andere Palestijnen om het leven. De gedode leider is Moqbel Hamid. Volgens de Israëlische strijdkrachten, die over een "doelgerichte liquidatie" spreken, was Hamid verantwoordelijk voor een reeks dodelijke aanvallen.