Bush ondertekent nieuwe anti-spam wet

President George W. Bush van de Verenigde Staten van Amerika heeft de eerste nationale anti-spam wet ondertekend. Deze wet maakt sommige van de meest irritante vormen van junk e-mail illegaal, en straft overtreders met gevangenisstraf en boetes van miljoenen dollars.

De ondertekening van Bush markeert de uiteindelijke stap in zes jaar durende pogingen om ongewenste commerciŽle e-mails tegen te gaan. De zogenaamde 'spam' vormt een grote belasting voor het e-mailsysteem.

De nieuwe wet houdt in dat pornografische e-mail duidelijk gelabeld moet zijn, en commerciŽle sms'jes niet toegestaan zijn, tenzij de gebruiker dit nadrukkelijk toegestaan heeft. Ook mogen marketeers geen valse namen opgeven, en ze moeten zich duidelijk identificeren. Tevens moeten ze verzoeken van de gebruiker om geen ongewenste e-mail meer te ontvangen van het bedrijf daadwerkelijk uitvoeren.

Internet Service Providers (ISP) hebben het zwaar te verduren omdat de hoeveelheid spam dramatisch is gestegen. Het vertraagt computernetwerken dramatisch, en ze hebben woedende klanten gekregen. Officieren van Justitie in New York en Virginia hebben reeds bestaande wetten gebruikt om een handvol spammers te arresteren.

Grote ISP's als Time Warner, America Online en Earth Link hebben talloze andere spammers aangeklaagd wegens veroorzaakte schade. Met de nieuwe door Bush ondertekende wet heeft Justitie een extra poot gekregen om op te staan.