AEL doet aangifte tegen GeenStijl

SNOR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL) doet aangifte tegen het weblog GeenStijl.nl. De site riep zijn bezoekers gisteren op om de site van de AEL plat te leggen als reactie op de snelwegbezetting van de AEL op de A10. De AEL houdt GeenStijl verantwoordelijk voor het hacken van hun site en zal daarom aangifte doen, zegt een woordvoerder.

De Nederlandse site van de AEL was vanmorgen nog steeds uit de lucht en werd doorgelinkt naar de site van de Belgische afdeling. Het is volgens de woordvoerder van de AEL onduidelijk, wanneer de Nederlandse site weer werkt.

GeenStijl reageert op hun site als volgt op de aangifte: ''Het is over en sluiten. Uw GeenStijl redactie is er gloeiend bij. Ieder moment kan hier de pliesie voor de deur staan nu. De snelwegbezetters zijn namelijk boos dat ze de digitale snelweg afgelazerd zijn''. Sarcastisch schrijft GeenStijl dat het hun dun door de broek loopt en roept haar bezoekers op om straks een website in elkaar te sleutelen waarin kan worden oproepen ''jullie broeders'' vrij te krijgen, mocht de redactie in de cel belanden.