CL: AEK Athene slechtste ploeg ooit

Het Griekse AEK Athene is de slechtste ploeg in de Champions League ooit. Gisteren wist de voetbalclub voor de achttiende keer op rij niet tot winst te komen in de europese competitie voor landskampioenen. Het thuisduel met AS Monaco eindigde in 0-0.

De Grieken speelden de laatste wedstrijden negen keer gelijk en negen keer verloren ze. Spartak Moskou is met zeventien wedstrijden zonder overwinning de op een na slechtste ploeg in de historie van de Champions League.

Juventus pakte gisteravond een ander record. De Italiaanse club won met 7-0 van Olympiakos. Dat was de grootste zege ooit in de Champions League. Met 40 jaar, 3 maanden en 24 dagen kroonde Dany Verlinden, de doelman van Club Brugge, zich dinsdagavond in de triomfantelijke thuiswedstrijd tegen Ajax tot oudste actieve speler in de Champions League.

Ajax bracht afgelopen dinsdag het jongste team ooit in het veld. De gemiddelde leeftijd van de spelers lag onder de 22 jaar (21 jaar en 360 dagen). De op ÚÚn na jongste ploeg was FC Nantes met 22 jaar en 56 dagen gemiddeld.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Competitiemanager!
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!