AEL verstoort tv-uitzendingen in BelgiŽ

poohbeer en Mathijs Haest / Necromancer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen avond zijn in BelgiŽ aanhangers van de radicale Arabisch-Europese Liga tv-studio's binnengedrongen. In de studio van de VRT probeerde ze een uitzending van het actualiteitenmagazine TerZake op Canvas te verstoren. De uitzending werd echter meteen stopgezet en de actievoerders kwamen niet in beeld.

Eerder op de avond hadden AEL-leden ook al de uitzendingen van de Antwerpse regionale tv-zender ATV verstoord. Een aantal relschoppers, waaronder de Belgische AEL-voorzitter Ahmed Azzuz, werd door de politie opgepakt.

De acties van de AEL in BelgiŽ hielden, net als in Nederland, verband met de herdenking van de eerste Palestijnse Intifada. Volgens de AEL brengt de regionale zender ATV "de betrekkingen die Antwerpen nog steeds onderhoudt met de koloniale terroristische staat IsraŽl positief in beeld".
Over de VRT stelt de AEL als belastingbetalers ''niet tevreden te zijn met de berichtgeving over de Palestijnse zaak. Neutraliteit tussen een onderdrukker en onderdrukten is uit den boze en staat gelijk aan steun aan de onderdrukker".