Vrouw en zoon vastgebonden door bankrover

Bld- en Marije hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie jongens uit Assen zijn zondag opgepakt na een mislukte bankoverval op een bank in het Friese Oldeberkoop. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gezegd.

De jongens, twee van zeventien en één van achttien jaar, waren een woning in het Friese Steggerda binnengedrongen. Daar woonde een medewerker van de bank. De overvallers bonden een vrouw en haar zoon vast en dwongen de man mee te gaan naar de bank.

De bankmedewerker liet de overvallers echter weten dat hij hulp nodig had van een collega. Zijn belagers vonden het prima dat hijzelf die collega op ging halen en bleven zelf wachten bij de bank. Maar de bankmedewerker ging in plaats van naar zijn collega naar de politie, die even later bij de bank arriveerde. Daar zag men nog net een auto met grote vaart wegrijden.

Er volgde een korte achtervolging, maar de bestuurder van de wagen raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in een sloot. De politie heeft bij de verdachten inmiddels huiszoeking verricht. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.