Belgische afdeling Tuf-Tuf club heft zich op

De Tuf-tuf Club heeft haar Belgische afdeling met onmiddellijke ingang opgeheven. De reden is de slechte reputatie die de vereniging de afgelopen tijd heeft opgebouwd. Zo werd de Tuf-Tuf Club in de Vlaamse media omschreven als onder andere 'snelwegterroristen'.

De Belgische afdeling kende al problemen. Zo was vorige week door de politie de woordvoerder van de Belgische (Vlaamse) afdeling van de Tuf Tuf Club opgepakt. Het betrof de 36-jarige Willem Laurens uit Mechelen. De man zit nog altijd in voorarrest wegens het vernielen van een flitspaal in Werchter.

"De tegenactie van de Belgische en Nederlandse overheid is zo omvangrijk dat het voor ons bijna onbegonnen werk is om de naam Tuf-tuf Club nog te zuiveren", aldus de Nederlandse Tuf-Tuf Club. "We komen dan ook totaal niet meer toe aan hetgeen we echt willen: het gevecht aangaan tegen een commercieel verkeersbeleid."

Ook de Nederlandse afdeling ligt onder vuur. Zo kan de Tuf-Tuf Club een aanklacht tegemoet zien van de rechthebbenden van Suske en Wiske, de Standaard Uitgeverij. Volgens de uitgever schendt de Tuf-Tuf Club het auteursrecht. De Tuf-Tuf Club ontleent zijn naam aan het gelijknamige album van Suske en Wiske, meent de uitgeverij.