Levenslang voor doden prostituees

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Een levensgroot gevaar voor de samenleving", zo betitelde het gerechtshof van Leeuwarden de 62-jarige Willem van E. Daarom veroordeelde het hof de man ook in hoger beroep tot een levenslange gevangenis straf wegens de moord op prostituee Sasja Schenker (34).

Van E. is tevens veroordeeld voor doodslag op 3 andere prostituees. Die werden als in 1993, 1995 en 2001 vermoord door Van E. Vorig jaar november kreeg die ook al levenslang voor deze moorden maar hij besloot om in hoger beroep te gaan.

Enkele maanden na de arrestatie van Van E. bekende hij de drie van de vier moorden. Diverse deskundigen hebben getracht hem te onderzoeken. Maar twee van hen hebben een rapportage kunnen opstellen. Zij meenden dat Van E een onbehandelbare psychopaat is waarbij de kans op herhaling zeer groot is. Het gerechtshof nam deze conclusie over.

En dat is niet zo gek, Van E. is al eerder voor 2 moorden in de jaren 70 veroordeeld in. Na zijn straf en een behandeling in een TBS kliniek kwam die in 1990 weer op vrije voeten.