Hartsvriendin lokte Maja naar buiten

De 15-jarige hartsvriendin Nina K. van Maja Bradaric was betrokken bij de moord op het 16-jarige meisje. K. lokte Maja de avond van de moord naar buiten in opdracht van de twee hoofdverdachten. Dat meldden bronnen rond het onderzoek aan het Algemeen Dagblad.

Nina K. moest van haar vriend, de 18-jarige Goran M., Maja bellen voor een afspraak. Het meisje deed dit zonder te weten waarom Nijmegenaar Goran en zijn vriend Ferdi O. uit Beuningen Maja wilden ontmoeten. Het motief voor de moord ligt volgens Justitie in de relatiesfeer. Na de moord zou Goran Nina gewaarschuwd hebben dat haar hetzelfde als Maja zou overkomen als ze haar mond voorbij zou praten. Het meisje was leerlinge van het Dominicus College, maar geen klasgenote van Maja.

Nina wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de moord. Goran M. is van Bosnische afkomst, terwijl Ferdi O. half Turks en half Nederlands is. Nina K. is een Nederlands meisje. Behalve dit drietal zit ook nog Maja's 16-jarige ex-vriend Goran K. vast in verband met de moord.