Slachtoffer seks-ontgroening weer belaagd

De 16-jarige matroos Patrick uit Den Helder, die in het nieuws kwam nadat hij op een vissersboot slachtoffer werd van een poging tot verkrachting, wordt nog steeds belaagd. Onlangs werden drie vissers wegens de wandaden op de boot door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld. EÚn van hen, de Nieuwedieper F.P., reed afgelopen vrijdag op Patrick in. Slechts op het nippertje wist de jongen een aanrijding te voorkomen.

Patricks moeder en stiefvader probeerden vrijdag direct aangifte te doen, maar de politie Den Helder weigerde de aangifte op te nemen. Er werd slechts een melding van het voorval opgenomen.

Afgelopen weekend werd ook de auto van Patricks moeder en stiefvader in brand gestoken, nadat ze ge´ntimideerd waren in een cafÚ dat ze bezochten. Mede door getuigenverklaringen konden vrij snel enkele verdachten worden opgepakt, onder wie H. van der P., ÚÚn van de toenmalige opvarenden van de viskotter. Van der P. zal vandaag worden voorgeleid aan de officier van justitie.

De familie van Patrick heeft inmiddels een nieuwe advocaat in de arm genomen, de bekende strafpleiter P. Plasman. Hij zal vandaag bij het openbaar ministerie (OM) in Alkmaar een klacht indienen over de manier van optreden van de Helderse politie in de zaak van de bijna-aanrijding. De familie was vˇˇr de rechtszaak ook al doelwit van vergaande pesterijen.