Bush verdedigt Irak-beleid in Londen

Mickey98 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak De Amerikaanse president Bush heeft in Londen de aanval op Irak verdedigd. In zijn enige publieke toespraak tijdens zijn omstreden en zwaarbeveiligde staatsbezoek aan Groot-BrittanniŽ zei Bush dat geweld "soms de enige manier is om de wereld voor chaos te behouden".

Bush waarschuwde voor de in zijn ogen nog altijd voortdurende dreiging van terreur Zo zei hij: "De grootste bedreiging van onze tijd zijn terroristen en dictators met massavernietigingswapens", aldus Bush in zijn toespraak in Banqueting House. "Het kwaad is overduidelijk zichtbaar. Het gevaar neemt alleen maar toe door het te ontkennen. Wij treden deze bedreigingen met open ogen tegemoet en zullen ze vernietigen."

In zijn rede voor Britse academici ging de president ook in de misverstanden die volgens hem bij veel Europeanen bestaan omtrent het toepassen van geweld in Irak. "Elke generatie kent haar principiŽle bezwaren tegen het gebruik van geweld. Ik begrijp de motieven achter die bezwaren."

Verder ontkende Bush dat het Amerikaanse beleid slechts gericht is op "het simpele najagen van onze belangen". Bush is van mening dat de Verenigde Staten de mensenrechten van anderen verdedigen en "worden wij gedreven om op te treden tegen onderdrukking, honger en ziekte."