SP'er stelt voor miljoenen euro's aan vragen

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Algemeen Dagblad (AD) meldt dat de SP-EuroparlementariŽr Erik Meijer voor miljoenen euro's aan schriftelijke vragen gesteld heeft aan de Europese Commissie. Sinds Meijer in het Europees Parlement zit in september 1999 heeft hij al 509 vragen gesteld. Gemiddeld kost het beantwoorden en vertalen van een vraag zevenduizend euro.

Meijer in een reactie op het bericht in de AD: "Het is mijn recht en ťťn van mijn weinige mogelijkheden om invloed uit te oefenen. De kosten interesseren me geen bal. Europa kost schandalig veel maar ik vertik het op mijn vragen te bezuinigen. Bovendien had ik bij elke vraag een gegronde reden."

Desondanks kan Meijer niet meer voor geest halen waarom hij vragen stelde over 'de invoer van de boomvaren Dicksonia antarctica en het daaraan verbonden risico voor de soort'. Hij zou bovendien de vraag niet meer weten. De achtergrond van vragen over 'de financiering van het behoud van wolven in Rusland in hun natuurlijke omgeving', kent hij nog wťl. Meyer: "Dat wilde een partijgenoot weten."