Formule 1: Montoya naar McLaren in 2005

, Eyeopener, def103, Bolk, nigel_de_jong, G-Unit, Timobasso en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

McLaren heeft in een persbericht bekend gemaakt dat Juan Pablo Montoya in 2005 voor hen gaat rijden.

Eerder dit jaar gingen de geruchten al rond en wilde beiden niks kwijt over een eventuele overgang van Montoya naar McLaren. Nu is dan toch de kogel door de kerk.

"We willen graag races winnen en het kampioenschap binnen halen. Om dat te realiseren kijken we naar de toekomst maar wel door op elk moment veranderingen door te voeren. De kans om Montoya voor ons te laten tekenen was er 1 om niet te laten ontglippen. We zijn al druk bezig met het seizoen 2005 bij ons in het team, dus kan het geen kwaad Montoya daar al vroeg bij te betrekken", zegt McLaren baas Ron Dennis.

"Montoya heeft veel successen behaald in zijn carrière en we kijken er naar uit dat hij bij ons komt werken. Tot die tijd gaan we ons richten op het seizoen 2004. Ook dan zullen we strijden voor het wereldkampioenschap", gaat Ron Dennis verder.

Montoya's reactie: "Ik ben zeer enthousiast over het feit dat ik in 2005 bij McLaren mag gaan rijden. Het team is een goede WK-strijder en heeft een fantastische geschiedenis. Dit is een grote kans voor mij en ik kijk er nu al naar uit om voor de eerste keer plaats te mogen nemen in één van de wagens. Tot die tijd ga ik me eerst nog voor de volle honderd procent ricthen op het winnen van het Wereldkampioenschap van 2004".

Lees al het Formule 1 nieuws op de F1 manager! Discussieer ook mee in het sportforum!