Amateurwedstrijd eindigt in massale vechtpartij

Iggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De emotie speelt wel eens op als er een spel gespeeld wordt, zo ook gisteren in Enschede, waar de eerste elftallen van UDI en TVV een voetbalwedstrijd speelden. Bij een stand van 3-4 voor het bezoekende TVV moest het duel worden gestaakt wegens een massale vechtpartij.

In de tweede helft werd door de grensrechter van UDI gevlagd voor buitenspel. De spelers van TVV waren het daar echter niet mee eens. De betreffende grensrechter werd daarop door hen belaagd en geslagen. Een TVV-er kreeg vervolgens de rode kaart. De scheidsrechter was toen de gebeten hond. Een andere speler van TVV bedreigde hem en werd eveneens weggestuurd. De boel liep daarna verder uit de hand.

De vlam sloeg in de pan en er ontstond een massale vechtpartij tussen spelers en toeschouwers. Scheidsrechter en grensrechter konden zich wel in veiligheid brengen. De politie werd ingeroepen om de rust in en rondom het veld te doen terug keren.

De scheidsrechter, een 41 jarige man uit Denekamp en de grensrechter, een 43 jarige EnschedeŽr, doen aangifte van bedreiging en mishandeling. Er zal voorts een onderzoek worden ingesteld, door zowel beide clubs als door de waarnemer van de KNVB. De wedstrijd werd overigens niet meer uitgespeeld.