Voetbal: Uitslag Schotland-Nederland

Het Nederlands Elftal speelde vanmiddag de eerste playoff wedstrijd voor EK kwalificatie tegen Schotland in Glasgow. Oranje moest een 1-0 nederlaag slikken.

Het duel ging aanvankelijk gelijk op. Na 22 minuten kon James McFadden na een goede één-twee echter via een door Frank de Boer aangeraakt schot 1-0 voor Schotland aantekenen.

Nederland zette in de tweede helft de Schotten op eigen helft vast, maar kon niet door de muur heenbreken. Clarence Seedorf, Rafael van der Vaart en Roy Makaay kwamen in de ploeg. Van Seedorf en Van der Vaart ging weliswaar enige impuls uit, maar tot scoren kwam Oranje niet. Jaap Stam, 'uitblinker' aan Oranje kant vanmiddag, zal in de return ontbreken, hij ontving een gele kaart en zal geschorst worden.


Schotland - Nederland (1-0)
22' McFadden 1-0

Geel: McFadden, Dailly (Sch), Stam, Ooijer (Ned)

Woensdag is de return in Nederland. De winnaar over twee duels plaatst zich voor het EK 2004 in Portugal.

Bondscoach Dick Advocaat heeft Wilfred Bouma en Arjen Robben van PSV aan zijn selectie voor het returnduel van het Nederlands Elftal met Schotland toegevoegd.

Door de schorsing van Jaap Stam komende woensdag zijn verdedigers schaars bij Oranje. Advocaat heeft enkel de beschikking over Frank de Boer, André Ooijer, Michael Reiziger en Giovanni van Bronckhorst. Philip Cocu en Boudewijn Zenden kunnen ook eventueel achterin spelen. Frank de Boer kampt echter met een lichte blessure aan een bovenbeen. Of Bouma aan spelen toekomt is de vraag. In ieder geval kan de bij PSV tot verdediger omgeschoolde voetballer centraal achterin uit de voeten, de positie waar De Boer en Stam doorgaans spelen.

Robben werd tot op heden door bondscoach Advocaat vooral als talent betiteld. Critici achten de linksbuiten van PSV echter al sterker dan nu opgestelde spelers. Robben zou op de plaats van Marc Overmars kunnen spelen als linksbuiten of linkermiddenvelder. Ook Zenden, die afgelopen zaterdag op de bank bleef, kan daar spelen. Robben's spel wordt echter als 'dreigender' ervaren, bij Overmars ontbrak het daar zaterdag aan.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!