Peiling: mogelijk zetels voor Nieuw Rechts

macCrom en Kinnikuman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden, dan haalt de politieke beweging Nieuw Rechts enkele zetels. Dit blijkt uit een peiling in opdracht van SBS Stem van Nederland.

75 procent van de ondervraagden gaf aan partijvoorzitter Michiel Smit niet te kennen. Desalniettemin geeft acht procent van de ondervraagden aan dat een stem op Nieuw Rechts tot de mogelijkheden behoort. Eťn op de honderd ondervraagden zegt sowieso te stemmen op Nieuw Rechts.

De peiling gaf ook nog andere resultaten aan. Zo werd de vraag, of gastarbeiders actief geholpen moeten worden om naar hun geboorteland terug te keren, door 61 procent positief beantwoord.

Smit, die voormalig gemeenteraadslid is van Leefbaar Rotterdam, heeft Nieuw Rechts opgericht na een conflict over zijn sympathieŽn voor Filip de Winter, aanvoerder van het Vlaams Blok. De partij geeft aan het meest rechtse alternatief te zijn, na de VVD en de LPF. "Het is duidelijk dat we na de komende kamerverkiezingen zeker in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zullen zijn", zegt Smit in een reactie op de peiling.