Directeur verpleeghuis kwaad na uitspraken Ross

Sinan / saban had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur P. den Uil van verpleeghuis De Egmontshof in Oud-Beijerland is kwaad op staatssecretaris Ross van Volksgezondheid. Die stelde dinsdag, nadat bekend was geworden dat de directie een 'pyjamadag' heeft ingevoerd, dat er in het verpleeghuis mismanagement plaatsvindt. Den Uil voelt zich nu in zijn goede naam en eer aangetast, zo liet hij in het EO-tv-programma Knevel op Zaterdag weten.

Volgens de directie van de De Egmontshof is er niet voldoende geld voor de verzorging van de bewoners. Mensen die zichzelf niet aan kunnen kleden moeten daarom één dag per week in pyjama blijven zitten. Daarnaast kunnen bewoners die normaal drie dagen per week in bed blijven nu nog een dag minder uit bed. Een plan om de bewoners nog maar eens in de drie weken te douchen is na veel kritiek teruggedraaid.

Ross liet dinsdag weten de maatregelen onbegrijpelijk te vinden. "Kennelijk heeft de leiding van het verpleeghuis haar zaakjes niet op orde. Hoe kan het anders dat andere verpleeghuizen de bewoners wel kunnen verzorgen." De staatssecretaris heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op het verpleeghuis afgestuurd om de zaak te onderzoeken.

Volgens Den Uil zijn de uitspraken van de staatssecretaris "helemaal van de dolle", omdat zij de uitspraken deed voordat de Inspectie de situatie in het verpleeghuis heeft onderzocht. Hij overweegt nu juridische stappen.