Honkbal: Amerika uitgeschakeld voor Athene

De Amerikaanse honkbalploeg heeft zich niet weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Athene komend jaar. Amerika verloor gister in Panama in de kwartfinale van het Olympisch kwalificatietoernooi met 1-2 van Mexico.
Amerika won in Sydney (2000) nog de gouden medaille.

Amerika had in drie eerdere wedstrijden tijdens het toernooi geen enkel punt tegen gekregen. Ook tegen Mexico ging het aanvankelijk goed. In de vierde inning sloeg Justin Leone (Seattle Mariners) een solo homerun (1-0). Ray Martinez (Mexico City Red Devils) maakte echter in de volgende Mexicaanse slagbeurt alweer gelijk, eveneens met een homerun. Luis Garcia (Arizona Diamondbacks) sloeg vervolgens in de negende inning een beslissende homerun. Reliever John VanBenschoten (Pittsburgh Pirates) was toen juist vervangen door Brian Bruney (Arizona Diamondbacks), die het verlies op zijn naam kreeg. Victor Alvarez (Los Angeles Dodgers) was winnende pitcher.

Mexico kwam met veel moeite in de kwartfinale, maar wist die verrassend te winnen. Het zal nu in de halve finale spelen tegen de winnaar van het duel Columbia-Canada.

De uitschakeling van Amerika is een klap voor de Griekse organisatie. De Olympische status van Honkbal stond eerder al op de tocht, de afwezigheid van Amerika zal de aandacht voor deze sport geen goed doen.