Dvd aanzienlijk populairder dan cd

brillie.tk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dvd zal dit jaar qua omzet de cd gaan verslaan. Een grote aanbieder van deze media, Warner Home Video, verwacht dat in Nederland dit jaar de dvd-omzet 545 miljoen euro zal bedragen. De cd-omzet zal aanzienlijk lager zijn: 340 miljoen.

Ook het aantal dvd-spelers bij de consument thuis neemt snel toe. Zo zullen het er naar verwachting dit jaar twee miljoen stuks zijn, hetgeen een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar. Doordat de dvd populairder wordt, zakt de gemiddelde prijs snel. Bij de introductie in 1999 kostte een schijfje gemiddeld 29 euro. In het eerste halfjaar schommelde de gemiddelde prijs rond de 19,80 euro, wat overeenkomt met een daling van 32 procent.

De prijsdaling bij dvd's staat in schril contrast met die van een cd. Zo daalde de prijs van een cd in vijftien jaar slechts met 28 procent naar gemiddeld 11,01 euro. De prijsdaling van de dvd moet volgens Warner mede worden gezien tegen de achtergrond van de strijd tegen piraterij.

Warner kwam met de voorspellingen aan de vooravond van "De Dolle dvd Dagen". Die zal zich afspelen in platenzaken en warenhuizen, samen goed voor een marktaandeel in de verkopen van zestig procent.