Man verbrandde peuter met hete douche

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige inwoner van Maastricht stond gisteren terecht wegens poging tot doodslag op een jongetje van anderhalf jaar oud. Hij zou deze zomer met opzet een douchestraal van tussen de 75 en 85 graden Celsius op de peuter gericht hebben. Het jongetje liep daardoor over 45 procent van zijn lichaam brandwonden op. Volgens de advocaat van de verdachte herstelt hij echter goed van deze verwondingen.

De verdachte, die niet de vader van het jongetje is, zou het ventje in bad hebben gedaan, wat gepaard ging met veel geschreeuw. De verdachte zette daarop de warme kraan aan, maar had, door het geschreeuw vooraf, niet in de gaten dat het jongetje schreeuwde van de pijn. "Het was nooit mijn intentie het slachtoffer iets aan te doen. Het was zeker geen doodslag. Ik heb het er heel moeilijk mee", verklaarde de verdachte. De Officier van Justitie gaat echter wel degelijk uit van opzet.

Aangezien het onderzoeksrapport van een gedragskundige nog niet binnen is, is de zaak uitgesteld. Dit geeft het Openbaar Ministerie de tijd een rapport van de GGD-arts te bemachtigen, waarin staat hoe lang het duurt voordat blaren optreden bij een temperatuur van 80 graden. Zo kan achterhaald worden hoe lang de verdachte de straal op het jongetje gericht heeft.

De moeder van de peuter was tijdens de rechtszaak aanwezig. Zij verklaarde de relatie met de verdachte weer te willen oppakken.