Thai spreken massaal vloek uit over Bush

Woedende inwoners van Thailand hebben met voodoo-rituelen een vloek over president George W. Bush van de Verenigde Staten in werking gesteld, vanwege zijn beleid over de agricultuur in het land. Dit heeft de Bangkok Post zaterdag gemeld.

Het protest werd door driehonderd leden uitgevoerd, die steun kregen van twintigduizend leden van de zeven noordelijke provincies. Er werden zwarte magie en voodoo-rituelen toegepast tegen de Amerikaanse leider. Een gerespecteerde ouderling heeft oude magische Khmer inscripties op een pot geschreven. Vol woede werd een foto met het portret van Bush in de kleien mantrapot die met zwarte magie en voodoo-rituelen was vervloekt in de rivier de Ping gegooid.

"Bush misbruikt de natuurlijke bronnen van ons land en onderdrukt de boeren met zijn macht. Met deze ceremonie hopen wij dat hij hier niet meer toe in staat zal zijn", zegt Weerasak Wan-ubol, een actief lid van de Noordelijke Agrariër Alliantie. Ook is het ritueel een protest tegen het militaire ingrijpen van Washington in souvereine staten.