Twee gewonden door barstende Breezer-fles

In de afgelopen twee weken zijn twee mensen gewond geraakt toen het glas van een grote fles Bacardi Breezer barstte. Bij de twee ongevallen liep een Nederlander snijwonden in het gezicht op en in Groot-Brittannië raakte iemand gewond aan de handen.

Dinsdagavond kon een woordvoerster van Bacardi-Martini nog niets zeggen over de ernst van de verwondingen. Zij zei geen mededelingen te doen ,,om privacyredenen''. Uit voorzorg zal Bacardi-Martini nu alle grote flessen Bacardi Breezer (70 cl.) in de smaken Orange en Lemon uit de handel halen. In totaal gaat het om 50.000 à 100.000 flessen in Nederland, Groot-Brittannië en België. Sinds juni is Breezer in de grotere flessen verkrijgbaar.

Woensdag zal een advertentie in de landelijke en regionale dagbladen de consument waarschuwen voor het probleem met de 70cl.-fles van het populaire drankje. Het bedrijf benadrukt dat het product zelf volledig geschikt is voor consumptie. Maar de flessen worden teruggehaald, omdat Bacardi-Martini geen enkel risico wil lopen.

Over de omvang van de schade voor het bedrijf kon de woordvoerster nog niets zeggen. Bacardi-Martini wijst erop dat alle kleinere Bacardi Breezer-flessen (275 ml.) veilig zijn voor gebruik.

Met dank aan Schaartje voor de tip!