Verzet tegen dierenterrorisme wet

De Bont voor Dieren, de Partij voor de Dieren en de Vereniging Proefdiervrij hebben fel geprotesteerd tegen de aanpak van gewelddadige dierenrechtactivisten door middel van een terrorismewet. De dierenorganisaties zijn bang dat alle dierenactivisten door zo'n wet worden ''gecriminaliseerd''.

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat gewelddadige dierenrechtactivisten als terroristen moeten worden beschouwd. Dat bleek gisteren tijdens overleg in de Kamer. CDA, VVD en LPF, goed voor een meerderheid van 80 zetels, staan hier vierkant achter.

Voorzitter M. Thieme van de Partij voor de Dieren waarschuwt voor stigmatisering. Directeur L. Keller van de Bont voor Dieren zegt: ,,Bij terreuracties denk ik aan het naar binnenvliegen van het World Trade Center en niet aan het loslaten van een paar duizend fretten. De discussie in de Tweede Kamer speelt in op de onderbuikgevoelens, angst, van mensen''. De Partij voor de Dieren zegt dat er sprake is van 'een heksenjacht'. De vereniging Proefdiervrij spreekt over 'een hype'.