''Oosterhout trekt islamitische bakkers voor''

In Oosterhout (Brabant) zijn 5 Nederlandse bakkers boos op het gemeentebestuur; die stond onlangs toe dat islamitische bakkers hun winkel open mogen doen op zondag. De Nederlandse bakkers moeten op die dag echter hun winkel gesloten houden.

De uitzondering die het gemeentebestuur heeft gemaakt komt voort uit het islamitische geloof. De zondag is voor moslims namelijk géén heilige dag, dat is voor hen de vrijdag.

De 5 Nederlandse bakkers spreken van 'je reinste rechtsongelijkheid en broodroof': ''Wij verkopen op zaterdag aan onze klanten brood voor het hele weekend. Ook aan grote klanten als de horeca. Als zondag ergens vers brood te koop is, gaat daar de voorkeur naar uit. Wij raken zo een deel van onze klandizie kwijt. We zijn 's zondags gaan kijken bij de islamitische bakker, en zagen daar onze klanten staan'', aldus een woordvoerder van de bakkers.

Komende dinsdag komt het onderwerp aan bod in de gemeenteraad. Mocht de uitkomst de bakkers niet bevallen, dan overwegen zij naar de rechter te stappen.