Volkomenkut.com offline op last van autoriteiten

bj had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Menig fokker kent de site van volkomen kut wel. Ook FOK! heeft er in het verleden aandacht aan besteed. Zo was de site de organisator van de eerste online flash mob.

Sinds vanmiddag is de site van weblogger volkomen kut echter offline. Op de site is het volgende bericht te lezen: "Op last van de autoriteiten is de MP3 week vanaf heden gestaakt en Volkomenkut offline. Wij hebben al onze bestanden en gegevens moeten overgedragen aan de desbetreffende instanties. Wij vinden het bijzonder spijtig dat Volkomenkut op deze manier moet eindigen en willen jullie hartelijk danken voor jullie trouwe bezoek van het afgelopen jaar."

Update 15:21
Na contact zoeken met de Stichting Brein, de organisatie die de rechten van artiesten beschermt, blijken deze van niets te weten. Welke autoriteiten Volkomenkut.com in hun bericht bedoelt, is dan ook niet duidelijk.

Inmiddels is Volkomenkut weer online. De downtime was een ludieke actie van de Volkomenkut-redactie om "de discussie over het downloaden van MP3's een andere draai te geven". Geen enkele authoriteit heeft VK offline gehaald, wel is verzocht (links naar) MP3-bestanden te verwijderen.