Duitse energieworst nieuwe feestdrug?

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoe blijven feestgangers wakker tijdens de Duitse bierfeesten? De Duitse slager Johann Drexel heeft gewerkt aan een passend antwoord. Met zijn energieworst hoeft niemand iets te missen van het komende wereldberoemde feest. Dat meldt het Britse internetpersbureau Ananova.

"Na het eten van de worst krijgt men een enorme energiestoot", zegt uitvinder en tevens slager Drexel. "De worst zit vol caffeïne en heeft dezelfde werking als een sterke dubbele espresso". Naast de verkwikkende stof zitten er ook de vitamines B1 en B6 in.

De slager en zijn vrienden hebben de werking van de worst zelf getoetst. In een aantal tests hebben zij in totaal 5.000 worsten verorberd. Hierna voelden de testpersonen zich "significant wakkerder", volgens Drexel.

De worst wordt tijdens het Oktober festival in Munchen op 17 oktober geïntroduceerd. Hierna hoopt Drexel zijn uitvinding te verkopen bij pompstations, discotheken en bioscopen.

Duitsland is niet het enige beoogde afzetgebied, Oostenrijk en Zwitserland maken ook spoedig kennis met de mogelijke nieuwe partydrug.