US-soldaat schiet Bengaalse tijger dood

Een Amerikaanse soldaat heeft in de dierentuin van Baghdad een zeldzame Bengaalse tijger doodgeschoten. De soldaat schoot toen zijn kameraad, die de tijger probeerde te voeren, werd verwond. De directeur van de dierentuin verklaarde dat de soldaten op donderdagavond een feest hadden gehad in de dierentuin. Na het feest wilde de twee soldaten de tijgers voeren, toen de soldaat te dichtbij kwam, ging het fout.

Een ooggetuigde zei: "Iemand probeerde de tijgers te voeren. De tijger beet zijn vinger eraf en beschadigde zijn arm met een klauw. Zijn kameraad pakte toen zijn geweer en schoot de tijger neer". De tijger was één van de twee exemplaren van de dierentuin. De Baghdadse dierentuin was ooit één van de grootste dierentuinen van het Midden-Oosten. Nadat Saddam aan de macht kwam, werd de dierentuin verwaarloosd.

In april schoten soldaten van de Coalitie al vier leeuwen dood die waren ontsnapt uit de dierentuin. Honderden dieren zijn tijdens de nasleep van de aanval op de Iraakse hoofdstad gestolen.

Met dank aan Fogel voor het vertalen en het submitten van het bericht.