FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 september 2003

Barcelona oogst kritiek

De tongen in Barcelona roeren zich reeds, Barça kwam vanavond in de tweede thuiswedstrijd niet verder dan 1-1 tegen Osasuna. De eerste thuiswedstrijd tegen Sevilla werd ook al gelijk gespeeld.

Frank Rijkaard kan daarmee niet rustig zitten, het spel laat te wensen over. Vooral de aanvallers stellen teleur.

In de westrijd tegen Osasuna werd het 0-1 door een treffer van César Cruchaga. Vervolgens maakte Ronaldinho via een verdediger gelijk. De aanvaller deed echter meer fout dan goed. Hij oogde als een mindere kopie van Rivaldo, die in zijn slechtste dagen tot mislukken gedoemde solo-acties doorvoerde bij een zwalkend Barcelona.

Man doodgestoken op station van Den Helder

Rizzo, Ambrosius en MTVGN hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het station van Den Helder is vanavond een man doodgestoken. Wie het slachtoffer is, is niet bekend. Een vermoedelijke dader is al opgepakt. Volgens de politie behoorden verdachte en slachtoffer tot twee groepen personen die voorafgaand aan de fatale steekpartij onenigheid met elkaar hadden.

Waar de ruzie over ging is niet bekend. Het slachtoffer is na de steekpartij met spoed naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder vervoerd. Daar is hij kort na aankomst aan zijn verwondingen overleden.

Overigens bleef het niet bij deze ene steekpartij. In de Asterstraat vlakbij het station, is kort na de steekpartij nog een man in zijn nek neergestoken. De twee steekpartijen hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken.

Mogelijk overname van Vitesse

Directeur Theo Mommers van Vitesse is benaderd door een tussenpersoon van een buitenlandse onderneming die de noodlijdende Arnhemse club wil overnemen.

Volgens Mommers is sprake van serieuze belangstelling, maar hij is nog wel in afwachting van een vervolggesprek. Hij voerde in totaal drie telefoongesprekken met de bewuste tussenpersoon. "Ze komen uit een heel ver land. Ik noem ook geen bedragen. Maar ze hebben wel over hele forse investeringen gesproken."

Hij wacht nieuw contact af. "Ik hoop dat ik snel met die mensen om de tafel kan zitten. Nogmaals, ieder serieuze belangstelling is van harte welkom. Dat heb ik geloof ik al vaker gezegd."

De onderneming zou niet gelinkt zijn aan ex-voorzitter Karel Aalbers. Mommers: "Ik heb daar geen aanwijzingen voor. Maar ik heb daar ook niet naar gevraagd. Zijn naam is wel in de gesprekken gevallen. Hoe? Dat houd ik voor me."

CD Review: Coal Chamber - Giving The Devil His Due


Coal Chamber leverde in 1997 met het nummer 'Loco' naar mijn mening de definitie van een Nu Metalnummer. Jammer genoeg haalden ze dat niveau niet meer wat betreft songwriting, maar hun CD's waren altijd wel vermakelijk. Ik vond ze in ieder geval boven de Nu Metalpulp uitstijgen. De band besloot een paar maanden geleden om tijdelijk uit elkaar te gaan om tijd te besteden aan andere projecten. Een perfecte gelegenheid om een verzamelaar met nog nooit uitgebracht materiaal, b-sides en remixen uit te brengen. Met uiteraard een nieuw nummer, dat mag niet vergeten worden. Fear Factory bracht in april eenzelfde compilatie uit en daar was ik wel over te spreken. Dat maakte mij ook erg benieuwd naar deze compilatie.

Uitslagen HCE (20-09-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

ADO Den Haag - RBC Roosendaal 1-2
32' Youssouf 0-1
49' Hofstede 1-1
77' Molenaar 1-2

Geel: Razic (RBC)

Willem II - FC Zwolle 2-1
42' Shoukov 1-0
78' Hristov 1-1
89' J. Mathijsen 2-1

Geel: Shoukov (Wil), Karlsen, Van der Haar, Hristov (Zwo)

AZ - SC Heerenveen 3-1
11' Elkhattabi 1-0
42' Knopper 1-1
44' Van Galen 2-1 (pen)
56' Perez 3-1

Geel: Mans (AZ), Bakkati, Vonk, Samaras (allen Hee)

Vitesse - Roda JC 1-1
27' Mbamba 1-0
41' Kone 1-1

Geel: Rankovic (Vit)

FC Twente - RKC Waalwijk 2-1
2' Sinouh 1-0 (ed)
71' Polak 1-1 (ed)
83' Christensen 2-1

Roel wint Junior Songfestival

De nationale voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival is vanavond gewonnen door de 14-jarige Roel Felius uit Goes. De titel van het winnende liedje is 'Mijn ogen zeggen alles'. Kijkers konden vanavond hun stem uitbrengen tijdens de live uitzending van het programma op Nederland 2.

Via diverse media werden in het voorjaar kinderen tussen de 8 en 15 jaar opgeroepen om een liedje in te sturen dat door hen zelf geschreven en gecomponeerd moest zijn. De deelnemers mochten zelf bepalen of zij het liedje solo, in een duo of met een groep op het podium wilden presenteren. Winnaar Roel zong solo.

Roel Felius deed in het verleden ervaring op als zanger bij de Zeeuwse Koorschool in Goes. Hij heeft als jongenssopraan meegewerkt aan de musical Jozef, de onderkoning van Egypte. Roel speelde Benjamin, de jongste broer van Jozef.

De Europese finale van het Junior Songfestival wordt op 15 November in Kopenhagen gehouden.

Deense wet tegen radicale geestelijken

In Denemarken heeft de regering plannen bekend gemaakt die uitingen van radicale geestelijken moeten indammen. De voorgestelde maatregelen behelzen onder meer dat 'religieuze leiders' de Deense taal machtig moeten zijn, 'westerse waarden' moeten respecteren en niet afhankelijk mogen zijn van financiële overheidssteun. Wie niet aan die voorwaarden voldoet kan tot persona non grata worden verklaard, hetgeen inhoud dat die persoon het land wordt uitgezet.

De plannen van de rechtse regering kunnen rekenen op brede parlementaire steun. Zelfs de sociaal-democraten, die in de oppositie zitten, scharen zich achter de voorstellen.

In principe verwijzen de voorstellen niet naar een specifieke religie, maar alle betrokken politici repten in hun commentaren alleen maar over de islam. Een woordvoerster van de oppositie zei dat imams moeten tonen dat ze een religieuze opleiding hebben genoten en dat ze de mensenrechten en het principe van seksuele gelijkheid moeten respecteren.

De minister van Integratiezaken zei dat volgens hem, als gevolg van de maatregelen, een aantal imams zal worden uitgezet.

Tienduizenden in protest met 'Keer het Tij'

brighton en Flufydroid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 20- tot 25.000 mensen demonstreerden vanmiddag in Amsterdam tegen de bezuinigingsplannen van het tweede kabinet Balkenende. De betoging was georganiseerd door Keer het Tij, een bont gezelschap van 350 politiekepartijen, belangenverenigingen en actieclubs; van PvdA tot Arbeiders Communistische Partij Iran, van de FNV tot Bureau Zwart?werk, en van de Internationale Socialisten tot Kerk en Werkgroep Amsterdam Noord.

Keer het Tij zelf noemt het kabinet-Balkenende II "het meest asociale in de afgelopen decennia", en hekelt de "afbraak" van de verzorgingsstaat en de gezondheidszorg. Ook het buitenlandse beleid van het kabinet vindt geen genade in de ogen van de aangesloten organisaties.

Het protest startte op de Dam, waar onder meer SP-leider Jan Marijnissen een toespraak hield. Hij noemde premier Balkenende een ''christelijk-liberaal. Hij gaat gewoon VVD-beleid uitvoeren en heeft niet kunnen uitleggen wat er christelijk-sociaal aan is. Ik heb het sociale gezicht van dit kabinet nog niet gezien. Dit is een afbraakkabinet''.

Ook PvdA-voorzitter Ruud Koole haalde op de Dam fel uit naar het kabinet-Balkenende. ,,Dit is het kabinet van de wanhoop, niet van de hoop. Niet betrokken, maar harteloos. Veel erger nog dan een kabinet van boekhouders''.

Hierna liepen de betogers door de Amsterdamse binnenstad naar het Museumplein. Daar begon om 14.30 uur een manifestatie met theater, muziekoptredens en debatten over onderwijs, milieu en sociale zekerheid. Rond 17.30 uur was de demonstratie afgelopen.

US-soldaat schiet Bengaalse tijger dood

Een Amerikaanse soldaat heeft in de dierentuin van Baghdad een zeldzame Bengaalse tijger doodgeschoten. De soldaat schoot toen zijn kameraad, die de tijger probeerde te voeren, werd verwond. De directeur van de dierentuin verklaarde dat de soldaten op donderdagavond een feest hadden gehad in de dierentuin. Na het feest wilde de twee soldaten de tijgers voeren, toen de soldaat te dichtbij kwam, ging het fout.

Een ooggetuigde zei: "Iemand probeerde de tijgers te voeren. De tijger beet zijn vinger eraf en beschadigde zijn arm met een klauw. Zijn kameraad pakte toen zijn geweer en schoot de tijger neer". De tijger was één van de twee exemplaren van de dierentuin. De Baghdadse dierentuin was ooit één van de grootste dierentuinen van het Midden-Oosten. Nadat Saddam aan de macht kwam, werd de dierentuin verwaarloosd.

In april schoten soldaten van de Coalitie al vier leeuwen dood die waren ontsnapt uit de dierentuin. Honderden dieren zijn tijdens de nasleep van de aanval op de Iraakse hoofdstad gestolen.

Met dank aan Fogel voor het vertalen en het submitten van het bericht.

Button is weer fit

Jenson Button zal er bij zijn op Indianapolis.

Eerder deze week crashte de Brit tijdens de training op het circuit van Jerez. Hij klaagde over last van zijn knieën, maar hij is nu toch fit verklaard. In Londen onderging hij een medische test waaruit bleek dat hij fit genoeg was om te racen in de Verenigde Staten.

'Helaas' betekend dit voor Takuma Sato dat hij niet zal rijden op Indianapolis. Ook de kans dat hij Jacques Villeneuve zal vervangen de laatste twee races zal vervangen, een roddel die eerder de ronde deed, lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Suzuka niet veilig volgens FIM

De FIM, motorrace tegenhanger van de FIA, heeft het circuit van Suzuka onveilig verklaard.

Op 6 april jongstleden overleed de Japanse motorrijder Daijiro Kato na de verwondingen die hij opliep tijdens een crash op het Japanse circuit. De FIM liet daarom een onderzoek uitvoeren naar de veiligheid van het circuit. Hieruit kwam naar voren dat het circuit niet veilig genoeg is.

De volgende Motor GP zou op 4 april 2004 plaatsvinden op Suzuka, maar volgens de FIM zal het circuit nooit op tijd veilig zijn en dus is de race om die reden van de kalender geschrapt.

Of deze beslissing van de FIM invloed heeft op de Formule 1 is nog niet bekend.

Harry Potter kerkuil te koop

TechXP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij dierenwinkel Rentenaar in Zaandam kan de echte Harry Potter-fan voor 600 euro een levende kerkuil kopen. De dierenbescherming is niet te spreken over het verkoop van de kerkuilen. Uilen zijn roofdieren die speciale verzorging nodig hebben. Ze eten bijvoorbeeld alleen kleine muizen of ratten. De uil moet 's nachts kunnen jagen in plaats van op een stok zitten.

De dierenbescherming vindt het een "waardeloze ontwikkeling". "Het is niet bij wet verboden", zegt woordvoerder Niels Doorland van de dierenbescherming. "De uilen zijn nu een rage naar aanleiding van de Harry Potter films waar er één in voorkomt, maar de vogels zijn voor een particulier niet te houden." De dierenbescherming waarschuwt particulieren om geen uil te kopen. De eigenaar van de dierenwinkel, C. Dijkers, wil geen commentaar geven.

Parachutisten blijven hangen in boom

Een aantal parachutisten die vanochtend in Arnhem een sprong waagden, zijn blijven steken in de bomen. Hierdoor moest de N224 worden afgesloten voor al het verkeer.

De parachutisten deden mee aan een herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Arnhem. Ze vlogen na de sprong echter de bomen in die langs de weg stonden. Uiteindelijk moesten ze met behulp van hoogwerkers gered worden. Niemand raakte gewond.

Caissière klemt hand overvaller tussen lade

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een caissière in een Bredase drogisterij heeft gistermiddag een overvaller klem gezet tussen de geldlade en de kassa.

De man had voor twintig eurocent snoep gekocht en wilde bij betaling een greep in de kassa doen. Ondertussen bedreigde hij de vrouw met een mes. De caissière duwde de lade op dat moment echter met volle kracht dicht, waardoor de hand korte tijd klemde. De man is de winkel zonder geld en met een pijnlijke hand uitgevlucht.

Britse artsen in actie tegen seksrage

srblackbird en Jan Martijn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwste Britse seksrage, "dogging", veroorzaakt de laatste tijd een enorme toename van het aantal seksueel overdraagbare ziektes. Dogging is het in het openbaar seks hebben en vreemden uitnodigen toe te kijken en/of deel te nemen. Om te zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt, hebben artsen uit het gebied Medway in Kent besloten actie te ondernemen. Door middel van een website proberen de artsen bezoekers te wijzen op de risico's van de onveilige seks.

Via het internet en/of de sms geven de Britten elkaar de geheime dogging-locaties door. Inmiddels heeft een site die het doggen promoot al meer dan 25.000 leden. De medische dienst beweert dat er een duidelijk verband bestaat tussen de nieuwe hype en de toename van ziektes als chlamydia, syfilis, hepatitis en gonorroe. Normaal gesproken zijn het aantal hepatitisbesmettingen er niet meer dan twee, het laatste half jaar waren dit er echter vijftien.

Dogging is een term die de politie heeft bedacht, omdat mensen die op de seksuele activiteit worden betrapt vaak beweren dat ze "alleen maar de hond uitlaten" (walking the dog).

Amsterdam: uitvalsbasis internationale bendes

Jos_37 en Bazza hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat Amsterdam een uitvalsbasis is van internationale bendes blijkt uit "De Zwakste Schakel". Dit is een onderzoek van de Amsterdamse politie en de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit. Het onderzoek is naar de Amsterdamse gemeenteraad gestuurd.

Volgens de politie in Amsterdam moeten de landelijke kernteams van de politie, die onlangs zijn opgegaan in de Nationale Recherche, meer aandacht aan de bendes geven. "Wij richten ons op bendes die aan de lokale oppervlakte actief zijn", aldus een woordvoerster. De Amsterdamse politie richt haar aandacht vooral op Nederlandse, Turkse en Joegoslavische bendes die voor onveiligheid zorgen voor inwoners van de hoofdstad.

Maar ook bendes uit China, Rusland en Colombia kiezen voor Amsterdam als uitvalsbasis voor zowel binnenlandse als buitenlandse klussen. Onderling hebben de bendes veel contact, ze ontmoeten elkaar om zaken te doen en afspraken te maken. Men doet vooral zaken op het gebied van onroerend goed. Ook vinden er regelmatig financiële transacties plaats. De bendes maken dan gebruik van legale adviseurs en ondernemers in de "bovenwereld". Volgens de onderzoekers is de afhankelijkheid hiervan de zwakste schakel in het criminele milieu.

Europese top over Irak mislukt

Irak De leiders van Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland zijn er op hun top in Berlijn niet in geslaagd hun meningsverschillen over de toekomst van Irak te overbruggen. Wel zijn ze het eens dat de VN een sleutelrol moet krijgen in het land, en dat de macht zo snel mogelijk in handen van de Iraakse bevolking moet komen.

Volgens de Duitse bondskanselier Schröder zullen nadere discussies moeten plaatsvinden in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De VS dringt daar aan op een VN-mandaat voor een multinationale macht in Irak onder Amerikaans bevel. Ook zouden er in de loopt van volgend jaar verkiezingen moeten worden gehouden.

Groot-Brittannië steunt de Verenigde Staten, die een leidende rol in Irak willen houden. Duitsland en Frankrijk pleiten voor grotere zeggenschap van de Verenigde Naties in Irak. Parijs wil zelfs dat de Iraakse overgangsregering al volgende maand de macht overneemt van de Amerikanen.

Rechtzaak na vondst tand in kippensoep

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Utah heeft een fabrikant van soep aangeklaagd na de vondst van een tand in de kippensoep die zij vorig jaar aan haar 13-jarige zoon serveerde. De vrouw is nu bang geworden om soep te eten, aldus haar advocaat.

"We willen een nog niet gespecificeerde schadevergoeding. Mijn cliënt is bang voor een via het bloed overdraagbare aandoening (de tand zou bloed kunnen dragen) en ook voor de schok. Ze is nu bang om soep te eten," aldus de advocaat.

Het bedrijf dat de soep heeft geproduceerd wil geen commentaar geven op de zaak en zegt nooit enig bewijs van de tand te hebben ontvangen. De vrouw heeft de tand echter op verzoek van haar advocaat ook nooit opgestuurd, omdat deze, als de tand weg zou zijn geraakt, geen bewijs meer zou hebben in een rechtzaak. Wel is het voorwerp naar een tandarts gebracht die zich heeft gespecialiseerd in de identificatie van tanden. Deze heeft vastgesteld dat het inderdaad om een tand gaat.

Prinses Laurentien opnieuw zwanger

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekendgemaakt dat prinses Laurentien weer in verwachting is. Het tweede kindje van prinses Laurentien en prins Constantijn wordt verwacht in april volgend jaar. Het paar is al de trotse ouder van gravin Eloise, die in juni 2002 geboren werd.

Voorlopig is de prinses van plan gewoon door te blijven werken bij het consultancybureau in Londen. Prins Constantijn, de derde zoon van koningin Beatrix, oriënteert zich nog op zijn werkzaamheden. Hij werkt enkele dagdelen voor het ministerie van Buitenlandse zaken. Ook is hij samen met zijn broer prins Johan Friso erevoorzitter geworden van het Prins Claus Fonds.

Van je drankprobleem af via Internet

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Jellinek-kliniek in Amsterdam heeft een digitaal afkickproject opgezet. Het is hierdoor mogelijk om zonder tussenkomst van hulpverleners te stoppen of leren minderen met drinken. De belangstelling voor het project is vooralsnog erg groot.

De deelnemers krijgen regelmatig smsjes met teksten als "Houd vol!" en "Als je je best doet, lukt het je". Het grote voordeel van dit project is dat mensen die meedoen dit volledig anoniem kunnen doen.

De deelnemers moeten gedurende twee weken elke dag inloggen om hun alcoholgebruik en alcoholbehoefte te registreren. Op basis van de resultaten hieruit wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. De totale duur van de cursus is vier tot zes weken.

Volgens de Jellinek-kliniek is deze vorm van afkicken uiterst geschikt voor mensen die gedurende korte periode overmatig hebben gedronken. Voor de meeste van de naar schatting 820.000 zware drinkers in ons land is het ongeschikt.

Kahn heeft ernstige oogblessure

Oliver Kahn, keeper van Bayern München en de Duitse Mannschaft, heeft last van een oogblessure.

Kahn vroeg voor de Champions League wedstrijd tegen Celtic aan zijn coach Ottmar Hitzfeld om niet te hoeven spelen. De keeper zag wazig. Kahn werd echter toch opgesteld. Hij blijkt last te hebben van een oogbindvliesontsteking. Een dergelijke ontsteking zou echter chronisch kunnen zijn.

Kahn erkent dit. De keeper had enkele maanden eerder tijdens de interland tegen de Faröer ook al hinder ondervonden van zijn ogen, hij werd toen in de rust vervangen door reservedoelman Frank Rost.

Bayern München zal Kahn echter op blijven stellen daar de jonge tweede keeper Michael Rensing (19) momenteel geveld is met gehoorproblemen. Kahn zal intussen wel behandeld worden door een specialist.

Illusionist wil 18 kilometer geblinddoekt rijden

Een Duitse illusionist heeft een bijzonder gevaarlijke manier gevonden om zijn geheugen te testen. De man zal binnenkort geblindoekt een 18 kilometer lange, bochtige bergweg rijden.

Thorsten Strotmann heeft de route tussen Ellmau en Kitzbuhel in de Oostenrijkse provincie Tirol gekozen om zijn plan, met een stalen masker en een zwarte zak over zijn hoofd, uit te voeren. De illusionist heeft zijn stunt de afgelopen zes maanden voorbereid.

De Duitser krijgt in de auto gezelschap van Formule 1-legende 'Strizl' Stuck. Deze heeft echter gezegd zijn eenmalige chauffeur niet te gaan helpen.

Swen maakt Internet onveilig

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds afgelopen donderdag waart er weer een nieuws virus rond op het Internet, genaamd Swen. Deze worm verspreidt zich via emails die lijken op officiële Microsoft updates.

Het email bericht raadt de gebruiker aan een patch te installeren om de computer up-to-date te houden. In feite tracht deze patch firewalls en virusscanners uit te schakelen. De patch om het "lek" te dichten wordt als attachement bij de email gestuurd en na installatie ervan wordt de mail naar iedereen in het adresboek van de geinfecteerde gebruiker doorgestuurd.

De worm maakt gebruik van een lek in Internet Explorer dat al ruim twee jaar geleden werd ontdekt. Ook andere bekende wormen zoals Klez werken zo.

Microsoft verstuurt trouwens nooit beveilingsupdates per email naar hun gebruikers.

Aantal doden orkaan Isabel loopt op

Puppysoft had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De orkaan Isabel, die de afgelopen dagen de Verenigde Staten teisterde, heeft al aan 23 mensen het leven gekost. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bekend gemaakt. De meeste slachtoffers werden geraakt door omvallende bomen of waren betrokken bij verkeersongelukken.

Ook de materiële schade is groot. Veel gebouwen zijn beschadigd en doordat de stroomvoorziening niet ondergronds loopt zitten vier miljoen Amerikanen aan de oostkust zonder stroom. Honderden elektriciteitsmasten zijn namelijk omgevallen.

Inmiddels heeft Isabel Canada bereikt. Daar kan de storm, die momenteel windsnelheden van 160 kilometer per uur bereikt, volgens meteorologen weer in snelheid toenemen.

Willem II gaat bezuinigen

Willem II zal voor de komende drie jaar haar begroting bevriezen. Dit als gevolg van de algehele malaise in het Betaalde Voetbal.

Willem II wil daarmee reëel zijn en gezond blijven. "We zullen de spelers laten zien hoe de financiële vlag erbij hangt", zei penningmeester Mark Willems. "Wat is geweest kan niet meer. Als spelers de salarissen uit het verleden nog in hun hoofd hebben, dan is het moeilijk zaken doen. Aan de andere kant kiezen we met Willem II voor zekerheid. Wij hebben de lonen aan het eind van de maand nog altijd uitbetaald."

Het gevolg van de bevriezing is dat de huidige salarissen zo'n tien procent omlaag zullen gaan. Bij Willem II lopen momenteel tien spelers met een aflopend contract rond: keeper Geert de Vlieger, de verdedigers Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Youssef Mariana, Ozkan Ozkâya en Emile van de Meerakker, de middenvelder Tom Caluwé en aanvallers Dmitri Shoukov, Tarik Sektioui en Jattoo Ceesay. Zeven van deze tien spelers zijn vaste waarde in het elftal van coach Mark Wotte.

Panter zet Indiase dorpelingen op het menu

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een panter die in het westen van India al zeven mensen heeft gedood is zijn leven niet meer zeker. De Indiase hoofdstad heeft namelijk twee scherpschutters naar het gebied gestuurd om het dier naar de zevende hemel te schieten.

Het dier maakte woensdagavond zijn laatste slachtoffers; een vrouw en een kind die in een hut lagen te slapen. Vallen die door natuurbeheerders zijn uitgezet heeft het dier tot nu toe weten te ontwijken. Dorpelingen zijn daardoor nu in staat om drinkplaatsen te vergiftigen of kadavers met gif neer te leggen. Een gevaarlijke situatie, want daarvan kunnen onder andere onschuldige panters het slachtoffer worden.

Het eten van mensen door panters komt steeds vaker voor doordat het leefgebied van de dieren steeds kleiner wordt. Om toch voldoende te eten vallen de dieren mensen aan.

Materiaalman Feyenoord keert terug

Carlo de Leeuw keert terug als materiaalman van Feyenoord. De Leeuw werd afgelopen maand nog ontslagen, maar is na goede gesprekken met Sjaak Troost en Hans Hagelstein weer aangenomen.

De Leeuw functioneerde binnen de organisatie niet zoals Feyenoord van hem verwachtte, maar dat is nu opgelost. "We hebben de dingen uitgepraat. Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan", aldus Carlo de Leeuw.

Hiddink wil dat Van Raaij blijft

Guus Hiddink wil dat Harry van Raaij aanblijft als voorzitter bij PSV. Pas geleden werd bekend dat Hiddink komend jaar tot het bestuur toetreed. Hiddink wil echter niet de eerste man van de vereniging zijn.

"Ik ga niet de hele dag vergaderen over commerciële of andere operationele onderwerpen of allerlei recepties aflopen. Je moet mijn toekomstige rol meer zien in de trand van continuïteit van mijn huidige werkzaamheden bij PSV," aldus Hiddink.

Ook in de toekomst wil hij met het totale voetbalgebeuren binnen de club bezig blijven, Van Raaij dient daarom te blijven.

In het AD voegde Hiddink daar nog het volgende aan toe: "PSV is niet mijn eindstation, in het nieuwe contract zal ik een clausule laten opnemen die ook in de huidige overeenkomst staat: als zich een topclub meldt, zal PSV medewerking verlenen aan een vertrek". Afgelopen zomer onderhandelde de oefenmeester nog intensief met FC Barcelona.

Wat is dit? Seizoen 1 - Scorelijst

Wat is dit? Seizoen 1 - Scorelijst
Je kan iedere week meedoen aan het gratis spelletje "Wat is dit?" Je kan 5 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen! Suc6

Wat is dit? - DEEL 1 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 2 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 3 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 4 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 5 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 6 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 7 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 8 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 9 (Closed)
Wat is dit? - DEEL 10 (Closed)


En de winnaar is Nijna

- Alle users mogen mee doen aan dit spel! Het is gratis en er zijn (nog) geen prijzen aan verbonden.
- In deze lijst worden alleen de winnaars weer gegeven. Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!
- Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl
- Crew natuurlijk uitgesloten van deelname

''Wereldvernietiging op 19 mei 2031''

Jesse Muller had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wereld eindigt om 10 uur 's avonds op 19 mei 2031. Op deze dag zal een nieuwe asteroide ons vernietigen. Het 2,25 kilometer brede ruimtebrok verplaatst zich met 32000 kilometer per uur - 9 kilometer per seconde. De Engelse minister van wetenschap, David Sainsbury, verbaasde de House of Lords met de vernietigende ontdekking van de astronomen.

Asteroide expert Keven Yates zegt: "Als hij ons zou raken zou hij in ieder geval een continent verdampen. De klimaatverandering zou een nucleaire winter tot gevolg hebben die al het menselijk leven zou kunnen laten uitsterven." Lord Sainsbury verklaarde dat een eerder ontdekte asteroide die ons zou raken in 2014 geen bedreiging vormt. Wel gaf hij aan dat een tweede en gevaarlijkere steen op weg is. Wetenschappers hebben de datum de afgelopen 48 uur uitgerekend.

Mr Yates, van de asteroid monitoring system in het Brits nationaal ruimtevaart centrum, gelooft dat de kans op inslag klein is. De asteroide, is voor het eerste gespot op 31 augustus door de Minor Planets Centre in Cambridge, Massachussetts. Hij wordt gevolgd door de Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Californie.

AIVD infiltratie in moslimbewegingen

De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Regionale Inlichtingen Diensten (RID) zetten burgers in om informatie te vergaren over extremistische islamitische personen en groeperingen. Dat zegt VVD-minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken vandaag in de Volkskrant. Onlangs zei zijn CDA-collega Piet Hein Donner van Justitie al dat hij het inschakelen van burgerinfiltranten in de toekomst 'niet uitsluit' om terrorisme te voorkomen.

Remkes wil dat AIVD-informatie in de toekomst als bewijsmateriaal in rechtszaken gebruikt kan worden. In twee processen in Rotterdam tegen vermeende terroristen legden rechters AIVD-informatie opzij omdat deze oncontroleerbaar zou zijn. 'Volstrekt onaanvaardbaar', vindt Remkes, ''een aantal mogelijke moslimterroristen is hierdoor vrijgelaten''.

De minister vindt dat een wetswijziging dat gebruik van AIVD-informatie mogelijk moet maken, 'met gezwinde spoed' ingevoerd moet worden. De rechterlijke uitspraken hebben volgens Remkes onterecht het beeld opgeroepen dat Nederland te zachtzinnig zou omspringen met verdachten. Dit draagt bij aan het kwetsbare imago van Nederland.

Over twee weken debatteert de Tweede Kamer over verscherpte wetgeving. Critici zeggen dat die haaks staat op burgerlijke vrijheden. Zij vrezen radicalisering onder moslims.

Mijn leven: Een zaterdag winkelen

Middagje winkelcentrum... allereerst zit mijn vriendin in de auto alleen maar te zeiken over wat je nodig hebt "kleren" ? ... nou die kan je krijgen...heb een klerenkast die uitpuilt en mijn muts wil dat ik extra koop... "Er is een reden waarom ik die dingen al 10 jaar aan heb!" ze zitten lekker, waarom heb ik meer nodig ?
(Wat ik echter WEL nodig heb is een middag op de bank, met de tv aan, en mijn vriendin op d`r knieen)
Ze moet ook niet praten als ik aan het rijden ben... ik rij sowieso al vrij agressief, maar met haar ernaast ben ik een gevaar voor de samenleving, mijn handafdrukken staan in het stuur...

Parkeren is onmogelijk, dus we moet 10 minuten naar plaza de la place lopen, of weet ik veel hoe dat kreng heet...

Winkelen is tegenwoordig 'trendy' ... ... scotty, beam me back to the `70ies please... ik WIL geen trendy winkelen, in-out, ik heb iets nodig, ik koop het, ik flikker weer op, is beter voor alle partijen...

Eerst bijna overreden worden door zo`n kin-gestuurde invalidebuggy (die dingen zijn levensgevaar-lijk!
Weet iemand trouwens wat er gebeurt als je de hik krijgt in zo`n ding ? ... moet niesen ? ...
(ik gok op Mach 1) ... heel erg voor die mensen, maar je moet ook denken aan de mensen die ze (kunnen) aanrijden...

Natuurlijk zijn alle roltrappen die omhoog gaan stuk, en de pensioengerechte ouwe tak die voor je met de rolator naar boven probeert te strompelen kan het alleen maar hebben over hoe het vroeger allemaal beter was... Ja... Optiefe graag, je hebt de dinosaurussen overleeft, wees blij...

Maar ChOas, wat zou jij er van vinden als jij zo oud bent ? , dan wil je toch ook met respect behandeld worden ? ... "ZO oud word ik niet, sommige mensen staan in mijn weg, einde oefening"

Op weg naar de winkel waar ze dat leuke truitje had gezien (dacht ik)... maar eerst... "Oh wacht even, ik wil even hier kijken!" ... Ja, maar ik niet!...
Een wandeling van 100 meter naar [betreffende winkel] blijkt uit te lopen op een 3 uurs marathon slalom van van ALLE kleding, schoenen, bh, etos, 'de tuinen van...', Bijenkorf, V&D, kruidvat rampen... (Zijn jullie ooit bij 'de tuinen' geweest ?, nou de gozer die DAT verzonnen heeft wil ik wel eens op zijn bek slaan)

Gemiddeld bezoek van een van deze winkels is als volgt:

Vriendin gaat in de rekjes lopen kloten, ik kijk wanhopig om me heen of ik ook maar ERGENS een biertje kan scoren, waarna ik het winkelpersoneel maar ga pesten ('vind je dit werk echt leuk ?', 'schaam je je niet ?', 'verkopen jullie ook thee ZONDER smaakje?','mag ik deze hangertjes ook meenemen zonder wat te kopen?')...

Oh god... daar zijn we... ze heeft wat gevonden... Die typhus winkels zijn ook altijd zo heet!... terwijl ik zit te wachten op wat er uit het pashokje komt knabbel ik op een paar paddo kruimels die ik net in me zak vind (Ik ga graag voorbereid winkelen)...

Na pakweg 30 minuten komt die trut uit d`r hokje, met GVD d`r eigen kleren weer aan!!! ... 'Ja het was toch niet wat ze verwacht had' ... DAT MAAK IK WEL UIT!, IK MOET ER NAAR KIJKEN!

Winkel uit... winkel in... Merk nu wel dat de zon is doorgebroken... het is allemaal wel erg licht aan het worden... de paddestoeltjes doen hun werk

Bij de volgende winkel maak ik de afspraak dat zij naar binnen gaat, en ik even bij het cafe aan de overkant een kop koffie ga drinken...

Half pakje peuken, en 4 bacos verder, komt madame de winkel uitzetten met de mededeling dat ze nèt niet haar maat hadden... op de vraag of we misschien hier samen wat zullen drinken antwoord ik 'Nee, ik zit hier niet voor mijn lol' ...

Ik reken een bedrag ter hoogte van een uitkering af voor de drankjes, en zweef naar de volgende winkel alwaar de dame des huizes over een paar naaldhakken loopt te kwijlen...

15:30 ... meer dan 4 uur hier... Op zich ga ik best wel lekker nu, de enige verbetering zou een miljoenenbrand in dit kutpand zijn...

JAAAAAAAAAAAAAA... we zijn in DE winkel van HET truitje...
Het kreng blijkt gemaakt te zijn van een één of ander semi-reflecterend materiaal, en in mijn acid-flashback trek ik een kast met schoenen naar beneden... de verkoopster verzekert mij dat dit helemaal niet geeft, en dat ik me geen zorgen moet maken... Mijn antwoord "Ik maak me nooit zorgen, ik heb medicijnen" wordt me niet in dank afgenomen.. maar dat is haar probleem

Paskamer... 20 minuten verder... De muts komt naar buiten met een ANDER truitje... Of ik even wil afrekenen (ik leg het nog een keer uit)...

De auto heeft de hele dag in de zon gestaan... en blijkbaar is er een verbod op het parkeren naast een blauwe streep...

Terug naar huis... hand van mijn vriendin op mijn bovenbeen, honderduit pratend over hoe lief ik was om mee te gaan...

Dat wordt neuken vanavond!

Maar eerst moet ik kotsen....

The Matrix plagiaat?!

The difference between original and a good plagiarism is that this one lacks all merit. "The Matrix" (The Wachowsky Brothers, 1999) is I trace in all the aspects of "Dark City" (Alex Proyas, 1998). History, the photography, the atmosphere, the coloration, the illumination... everything has been copied, until very precise details. But while "The Matrix" has been a full success, "Dark City" is almost unnoticed past. Therefore, this work does not try another thing that to do a little of justice to the wonderful film that is the ORIGINAL one. If you have the two films by hand, we recommended an interesting experiment to you: To later see "Dark City" first and "The Matrix"... considering that a year of difference between both productions is. But if you do not have both films by hand, a look throws to these 30 graphs. In each one of them a photogram of "Dark City" (to the left), and of "The Ma-trix" is compared (to the right). They are only some of the suspicious coincidences that exist between both films; in fact there are many more, but you will become a good idea.

Vertaling via Babel Fish
DJ Ernie

Dronken Duitser lest dorst met benzine

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je dorst hebt drink je alles. Zo moet ook de 30-jarige Duitser gedacht hebben die vandaag een bierglas met loodvrije benzine vulde en deze leeg dronk. Het personeel van het tankstation in het Duitse Halle stond er verbaasd bij te kijken hoe de man de 0,14 liter benzine achterover gooide. De Duitser bleek dronken te zijn.

De man werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, maar niet zonder eerst zijn rekening te betalen aan de pompbediende.

Adam Curry nieuwe dj van Radio Veronica

f1sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De geruchtenmachine liep op volle toeren. Wie zou het ochtendprogramma gaan maken op Radio Veronica? Lang ging de naam van Jeroen van Inkel rond. Maar vandaag kwam er dan uitsluitsel. SBS Shownieuws wist te melden dat Adam Curry de ochtendshows gaat maken. Hij neemt het stokje over van Toine van Peperstraten die vanaf het begin al wist niet langer dan 1 maand het ochtendprogramma te willen maken.

Hoe het programma er precies uit zal gaan zien vanaf maandag is nog niet bekend. Sommige radiomensen hopen er nog steeds op dat Jeroen van Inkel alsnog naar Radio Veronica zal komen. Misschien wel om het legendarische programma Curry & van Inkel nieuw leven in te blazen.

Adam Curry zal in ieder geval worden bijgestaan door de dj's Alexander Stevens en Michiel Veenstra.

Uitslag FC Volendam-NEC

Gisteravond werd er één wedstrijd gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je het resultaat.

FC Volendam - NEC 2-3 (1-2)
13' Schuurman 0-1
20' Hersi 0-2
34' Buys (pen) 1-2
61' Buys (pen) 2-2
71' Ax 2-3

Gele kaart: Wielaert, Schuurman, Ebbinge, Zonneveld (allen NEC)


Overig programma Holland Casino Eredivisie (Week 38)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 FC Volendam NEC 2 - 3
.
za19.30 ADO Den Haag RBC Roosendaal -
za19.30 Willem II FC Zwolle -
za20.00 AZ SC Heerenveen -
za20.00 Vitesse Roda JC -
za20.00 FC Twente RKC Waalwijk -
.
zo12.30 Feyenoord PSV -
zo14.30 FC Groningen FC Utrecht -
zo14.30 NAC Breda Ajax -

CDA verliest in de peilingen, PvdA wint

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA en D66 hebben het meeste last van de harde bezuinigingen die het kabinet afgelopen week presenteerde. De linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks profiteren daarvan. Dat blijkt uit de jongste peiling van van het televisieprogramma NOVA. De linkse partijen zouden als er nu verkiezingen waren 75 zetels halen. Daarvan heeft de PvdA 50 zetels.

Het CDA verliest 13 zetels en komt op 31, één zetel meer dan de VVD die twee zetels wint. D66 gaat van 6 naar 5 zetels.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.