Enige witte gorilla ligt op sterven

sneeuwvlokje De enige witte gorilla ter wereld, die in de dierentuin van Barcelona leeft, ligt op sterven. Verwacht wordt dat 'Sneeuwvlokje', zoals de aap genoemd wordt, nog maar drie maanden te leven heeft. Sneeuwvlokje kreeg 21 kinderen, geen van hen erfde echter zijn witte vacht.

De ongeveer 38 jaar oude albino aap lijdt aan huidkanker. De ziekte werd in 2001 al geconstateerd, maar nu hij een grote tumor onder zijn oksel heeft, is de kans op uitzaaiing vergroot. Het dier zal niet kunstmatig in leven worden gehouden. Wel krijgt hij wat antibiotica en medicijnen tegen depressies.

Sneeuwvlokje woont al sinds 1967 in de 'Zoo van Barcelona' en is één van de grootste attracties van de stad. Ondanks dat geen van zijn kinderen zijn witte vacht geërfd heeft, bestaat er een kleine genetische kans dat één van zijn kleinkinderen zijn witte vacht alsnog zal erven.

Zeker is dat er geen kloon van de albino gemaakt zal worden. Wel worden er stukjes weefsel bewaard om onderzoek naar de albino te kunnen verrichten. Daarna zal het lichaam worden gecremeerd.