Ontwikkelingen rondom moordzaak Lindh

In de speurtocht naar de moordenaar van minister Lindh roept de Zweedse politie de hulp van deskundigen uit het buitenland in. Dat is nodig omdat het Zweedse gerechtelijke laboratorium niet over de technieken bezit om de DNA-sporen op het moordwapen te onderzoeken. De politie heeft een beroep gedaan op Duitse en Britse collega's.

De Zweedse politie heeft verder bloed gevonden dat praktisch zeker van de moordenaar is. Waarschijnlijk heeft hij zichzelf verwond toen hij Anna Lindh neerstak.

De foto van de vermoedelijke dader, welke eerder uitlekte naar de pers, is gisteren officieel gepubliceerd door de politie. Eerst was het gezicht nog niet herkenbaar op de foto's.Nu is het wel het geval. Ondanks dat het onderzoek in volle gang is heef de politie nog geen aanwijzing wie de man is. Wel heeft de politie veel tips gekregen.

Een politiewoordvoerster zegt dat hen niet bekend is, wie de man is en waar hij kan zijn. De afgebeelde man komt volgens getuigen met het signalement van de dader overeen.

Hier kunnen jullie de foto's bekijken. Je hebt er wel MacroMedia Flash Player voor nodig.