Luchthaven van DŘsseldorf ontruimd

Rizzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internationale luchthaven van de West-Duitse stad DŘsseldorf is zondagmiddag ontruimd nadat per telefoon zeven bommeldingen waren ontvangen. Het vliegverkeer is om twaalf uur stilgelegd, aldus de luchtvaartautoriteiten. Binnenkomende vluchten met bestemming DŘsseldorf worden naar de luchthaven Keulen-Bonn gedirigeerd.

Met gespecialiseerde honden zoekt de politie de luchthaven af naar mogelijke explosieven. Hoe lang die zoekactie gaat duren, is niet bekend. Op de luchthaven is een onbekend aantal vluchten vertraagd omdat de toestellen niet kunnen vertrekken.

De dreigtelefoontjes zijn bij een aantal luchtvaartmaatschappijen binnengekomen, deelden functionarissen van de Duitse luchthaven mee. Een woordvoerder van de KLM in Nederland zei dat de Nederlandse maatschappij niets heeft ontvangen.

De politie en de grensbewakingautoriteiten besloten tot de ontruiming van de drie terminals nadat zij naar bandopnamen van de dreigtelefoontjes hadden geluisterd.

De luchthaven verwachtte vandaag ongeveer 64.000 passagiers. Het is een van de drukste weekenden van het jaar, de schoolvakanties in Noord-Rijnland-Westfalen eindigen dit weekend.