Radio 538 wil klassieke zender beginnen

f1sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 538 gaat proberen om ook een klassieke radiozender op te zetten. Het heeft zich ingeschreven om het laatste overgebleven frequentiekavel te krijgen. Dit kavel was eigenlijk bedoeld voor Classic FM van Sky Radio. Maar aangezien Sky al twee pakketten kreeg (Sky Radio en Radio Veronica), bleef het kavel onverdeeld. Het moederbedrijf van Radio 538, VRON BV, zal deze week een verzoek in dienen bij de overheid voor een etherfrequentie voor haar nieuwe klassieke radiostation Classic4U.

Directeur Lex Harding van Radio 538: "De gemiddelde leeftijd van luisteraars naar klassieke radiostations in Nederland is rond de 62 jaar. Door een eigentijdse, minder formele en vooral minder saaie aanpak denken wij met Classic4U die gemiddelde leeftijd aanzienlijk te kunnen verlagen. Wij willen klassieke muziek ook toegankelijk maken voor een jonger luisterpubliek en wie zou dat beter kunnen dan wij?"

Mocht Classic4U inderdaad in de lucht komen, dan heeft het station al twee presentatoren. Pianist Wibi Soerjadi heeft al laten weten graag het programma 'Wibi's Musical World' te willen maken. "Een inspirerende en onderhoudende klassieke radiozender die zich richt op een jonger publiek is een welkome aanvulling op het huidige aanbod van radiostations Ik heb altijd al met een dergelijk idee rondgelopen en krijg nu zelfs de kans er aan mee te werken".

Ook radiopresentator Adam Curry zal dagelijks een programma gaan maken op de zender als deze een frequentie krijgt toegewezen: "Wat weinigen van mij weten is dat ik naast mijn popverleden een speciale voorkeur heb ontwikkeld voor klassieke muziek. Thuis luister ik nooit ergens anders naar. Het is voor mij een welkome afwisseling om nu eens voor een klassiek radiostation te mogen werken".

Beoogd programmaleider van Classic4U is Sigrid van der Linden, dochter van componistdirigent Nico van der Linden. Sigrid heeft haar sporen op het gebied van klassieke muziek ruimschoots verdiend. Onder andere was zij ruim vijftien jaar werkzaam bij de TROS radio als adjunct hoofd klassieke muziek.


Mochten Classic4U een frequentie krijgen dan zal de eerste uitzending waarschijnlijk op 1 december starten.