Man vrijuit voor moord op neurologe

De 57-jarige Adriaan H. uit Den Dungen is vanochtend vrijgesproken voor de moord op zijn echtgenote, de neurologe Ingrid Hakkert-Gantvoort, en poging tot doodslag op zijn 17-jarige gehandicapte dochter Femke. Het gerechtshof acht niet bewezen dat H. de dader is. Vorig jaar werd de man door de rechtbank in Den Bosch nog tot 18 jaar cel veroordeeld.

De 54-jarige neurologe Ingrid werd in de nacht van 28 op 29 juli 2002 vermoord in haar huis in Den Dungen. Ze wilde scheiden van haar echtgenoot Adriaan. Ze durfde de echtscheiding alleen niet door te drukken omdat ze bang was voor haar man. Al snel gingen de verdenkingen uit naar haar echtgenoot, die een financieel motief zou hebben bij de moord. Het huwelijk tussen hem en Ingrid Gantvoort liep overduidelijk ten einde en hij zou financieel beter af zijn als ze zou overlijden.

Dochter Femke legde beschuldigende verklaringen af tegen haar vader. Die was op vaarvakantie toen de aanslag werd gepleegd, maar helemaal waterdicht was zijn alibi niet. Toch vindt het gerechtshof de getuigenis van de dochter onvoldoende geloofwaardig om als bewijs te dienen.