Schwarzenegger ontloopt eerste debat

luc75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arnold Schwarzenegger, die zich onlangs kandidaat stelde voor het gouverneurschap van Californië, zal niet meedoen aan het eerste verkiezingsdebat, dat woensdag plaats zal vinden. Dit bevestigde zijn campagneteam maandag. Tegen CNN zei de filmster dat hij zich verheugt op een "fantastisch debat" in september.

Andere kandidaten voor het gouverneurschap hadden kritiek op Schwarzeneggers wegblijven. Volgens Peter Ueberroth, een andere republikeinse kandidaat, vond dat de acteur aan het debat moet meedoen voor de kiezers en voor het democratisch proces. Hij vindt het belangrijk dat 'Arnie' meedoet aan een paar openbare debatten.

Op 7 oktober gaan de inwoners van Californië, Amerika's staat met de meeste inwoners, vervroegd naar de stembus. De huidige gouverneur, de democraat Gray Davis, zit er nog geen jaar. Nu al hebben meer dan 1,6 miljoen mensen in een petitie gevraagd om een 'recall ballot', een herroepingsstemming. Door het enorme begrotingstekort van Californië is de populariteit van Davis ver gedaald.