Landmacht ge´nteresseerd in gamers

De Koninklijke Landmacht gaat zichzelf onder de aandacht brengen bij gamers. Omdat deze doelgroep vaak games speelt met een militair karakter, waarbij tactisch en strategisch inzicht is vereist, zijn zij interessant voor het werven van eventueel nieuw personeel voor de Landmacht. "Dat sluit natuurlijk goed aan op de Koninklijke Landmacht", aldus een woordvoerder van de Landmacht.

Deze maand zal de krijgsmacht aanwezig zijn op de EA Gamescape in Maastricht. Met verschillende voertuigen en een Stinger-simulator gaat de Landmacht proberen de militaire interesse van de gamers verder aan te wakkeren. "Op de EA Gamescape is daar voldoende gelegenheid voor. Daarbij is de extra media-exposure een aantrekkelijke reden om dit evenement te ondersteunen", zo meldt de woordvoerder.

De EA Gamescape wordt op 14 september gehouden in het Mecc in Maastricht. Voor het eerst wordt een lan-party gecombineerd met optredens van internationale artiesten, waaronder Junkie XL. De Koninklijke Landmacht zal het evenement extra ondersteunen door te zorgen voor veel entertainment en decors.