André van Duin gaat weer theater in

De komiek André van Duin gaat weer het theater in. De nu 54-jarige artiest trok jarenlang door Nederland met grote theatershows, maar stopte daar begin jaren 90 mee. Het rondreizen viel hem te zwaar, en de voorstellingen, die altijd met een groot showballet gepaard gingen, werden te duur.

In 1970 begon Van Duin, die tot dan toe voornamelijk van bandparodieën bekend was, met zijn theatershows onder leiding van Joop van den Ende. Zijn eerste grote show, 'n Lach in de ruimte, was met Ria Valk en Frans van Dusschoten; die laatste zou jarenlang zijn trouwe 'aangever' blijven. Ook met Corry van Gorp werkte hij lang samen, en Wendy van Dijk is ooit begonnen als danseres in een Van Duin revue.

Samen met Joop van den Ende brengt Van Duin vanaf volgend jaar weer een grote revue. Inclusief een orkest en gasten als zijn oude maatje Frans van Dusschoten. De première zal in oktober 2004 in Carré plaatsvinden, tijdens de opening van het dan volledig gerenoveerde Amsterdamse theater. Van Duin viert dan tevens zijn 40-jarig artiestenjubileum.

André van Duin
Eén van Van Duins vele typetjes (jaren 70)


-
Relevante link: André van Duin fansite