[update] Ernstig ongeval op A2 bij Maastricht

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit moment is de A2 bij De Geusselt bij Maastricht afgesloten door een ernstig ongeval. Volgens de politiescanner zijn bij de aanrijding twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. De personenauto zou tussen de vrachtwagens terecht zijn gekomen en is daarna onder één van deze wagens geschoten. Er zijn meerdere gewonden maar over de aard van de verwondingen is nog geen precieze duidelijkheid.

Update 22.45

De A2 is inmiddels weer volledig vrijgegeven. Wel staat er nog een file van 4 kilometer tussen Maastricht-Aachen Airport en Meerssen. Over de toestand van de slachtoffers is nog niets bekend.

Update 23.25
Ondanks de eerdere melding dat de A2 weer was vrijgegeven, blijkt nu dat deze toch nog is afgesloten in de richting Luik. Het ongeval is gebeurd net vóór Maastricht, nadat de snelwegen A2 en A79 bij elkaar komen.

Update 0.20

Inmiddels is meer informatie bekend. Op de site van de Brandweer Maastricht wordt gemeld dat er enkele gewonden zijn gevallen, waarvan 2 personen uit het autowrak moesten worden bevrijd. Het ongeval vond plaats rond 21.00 uur op de A2 in zuidelijke richting. De oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk onoplettendheid van de bestuurder van de personenauto. Hij zag twee vrachtwagens die voor het verkeerslicht bij de Geusselt stonden, over het hoofd. Op de site van de brandweer zijn twee foto's van de personenauto te zien.

Discussies kunnen verdergaan in Oorzaak ongeval A2 Maastricht bekend