Kampioenschap gsm-werpen in Finland

De Fin Samu Santale heeft gisteren in Finland het vierde wereldkampioenschap gsm-werpen gewonnen. De man gooide zijn toestel 66,62 meter ver, slechts tien centimeter verwijderd van het wereldrecord, dat vorig jaar door zijn landgenoot werd gevestigd.

De bedoeling is de mobieltjes zo ver mogelijk weg te gooien met de 'klassieke' werptechniek; dus boven de schouder. Er zijn echter ook andere categoriŽn. Zo kunnen creatieve mensen hun creativiteit kwijt in de 'freestyle' wedstrijden. Hierbij is niet zozeer de werpafstand van belang, maar meer de werptechniek die men daarbij gebruikt. Verder zijn er nog wedstrijden voor dames, ploegen en junioren.

Het zijn vooral Finnen die meedoen aan de competitie. Dit jaar was tweederde deel van de 89 deelnemers Fins. In totaal deden er negen landen mee. De kampioenschappen zijn vooral bedoeld voor mensen die hun frustraties over hun gsm's kwijt willen raken. Slecht bereik, zwakke accu's, foute nummers en gesprekken met antwoordapparaten zijn allemaal redenen om mee te doen aan het kampioenschap gsm-werpen.