Engelse pony heeft eigen pul

core had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SparkyDe Engelse pony 'Sparky' houdt wel van een pintje op zijn tijd. De pony heeft sinds kort zijn eigen glas in het café 'Globe Inn', zijn stamcafé.

'Sparky', een twee jaar oude Shetlandpony, drinkt liever een glas bier dan water uit de drinkbak. De dwergpony kreeg onlangs de smaak te pakken in de 'Globe Inn' van Sandhurst in Engeland. Het dier rijdt er doorgaans kinderen in een koetsje rond op het grasveld. Enkele weken geleden ontdekte Sparky er echter een halfvolle pint. Zonder aarzelen nam het dier het halfvolle glas tussen de tanden en slokte de inhoud naar binnen. Intussen beschikt de Shetlandpony over een eigen glas. Zijn favoriete merk is Arkells 3B bitter, voor gewoon Lager haalt Sparky zijn neus op.

De alcoholconsumptie van de pony wordt wel streng gecontroleerd. "Een keer toen hij grote dorst had, sloeg hij in een mum van tijd wel vier glazen achterover. We laten hem niet tegelijkertijd drinken en rijden, hij krijgt niet meer dan twee grote glazen per dag. Tenslotte willen we niet dat Sparky een bierbuik krijgt", aldus caféhouder John Baldwin.