Nederland massaal aan de Eredivisie

Blijheid bij voetballiefhebbend Nederland. Het begin van de nationale voetbalcompetitie afgelopen weekend heeft weer veel mensen achter de buis weten te krijgen. De uitzending van Studio Sport van gisteravond trok meteen 2,8 miljoen kijkers. Daarmee is het programma meteen op nummer 1 binnengekomen in de kijk top tien. Het marktaandeel van de uitzending was dan ook 56 procent. Dat blijkt uit het NOS Kijk- en LuisterOnderzoek van vandaag.

Volgens een onderzoeker is deze uitzending uitzonderlijk goed bekeken. "De Tour de France haalde 440.000 kijkers in de avond. Dat was in de vakantie en de Tour was 's middags natuurlijk ook live op tv geweest. Maar toch is de enorme aandacht van tv-kijkers rond de competitiestart opvallend."

Op de tweede plaats van de top tien eindigde het achtuurjournaal van zondagavond. Derde werd Miljoenenjacht van Linda de Mol. Verder domineert sport de toptien. Zo zijn er nog twee uitzendingen van Studio Sport met samenvattingsbeelden van de eredivisie te vinden. Op de zesde plaats staat de wedstrijd van Ajax in de voorronde van de Champions League.