FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 augustus 2003

Rick van Velthuysen blijft, Joling gaat bij Radio 538

Mark Hessels had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er gingen sterke geruchten dat dj Rick van Velthuysen naar het nieuwe Veronica 103 zou gaan. Maar die roddels bleken allemaal onzin. Hij blijft gewoon voor 'een fiks aantal jaren' bij Radio 538. Hij heeft deze ochtend bijgetekend bij het commerciŽle hitstation. "Ik heb bijgetekend om redenen van loyaliteit, een nog onafgemaakt gevoel, fijne collegae, top bedrijf etc. etc. Ik voelde dat ik zeker nog een aantal jaren bij 538 wilde vlammen, dus daarom deze actie", aldus van Velthuysen op zijn eigen website.

Met dit nieuws kwam ook naar buiten dat Gerard Joling gestopt is met het ochtendprogramma op Radio 538 omdat hij het niet kon vinden met Rick van Velthuysen. Deze twee namen het programma over van Edwin Evers die op vakantie is. Eerder vertelde de zanger dat hij niet goed uit zijn bed kon komen. "Dat was echter niet de waarheid", vertelt Joling. Hij zegt nu dat hij zich "zů ergerde" aan Rick van Velthuysen dat hij vreesde dat de twee elkaar in de haren zouden vliegen.

Man filmt zilveren vliegende schotel

Jeff Wiles heeft woensdag een videoband aan Rense.com gegeven waar hij een vliegende schotel gefilmd heeft. Eerder was Wiles op de Amerikaanse zender FOX 10 toen hij bij de beroemde Phoenix Lights eerder die dag de UFO's ook al gefilmd had.

De Phoenix Lights waren in V-formatie vliegende lichten die op 13 maart 1997 door duizenden mensen gezien en gefilmd werden boven Phoenix, Arizona. Defensie verklaarde dat het lichtkogels geweest moesten zijn die ze toen afgevuurd zouden hebben. Wiles echter had echter daylight-footage die daar niet door verklaard kon worden.

De nieuwe videoband van dit jaar toont een gekantelde zilverkleurige schijf met een koepel erop. Op 24 mei 2003 zag hij de vliegende schotel boven Phoenix. Hij wist slechts twaalf seconden te filmen omdat de schotel achter een flatgebouw verdween. Toen hij naar de andere kant van het gebouw gerend was, was er niet meer dan een wit puntje in de lucht te zien.

Volledig artikel | Download MPEG (1.7MB)

GP BelgiŽ laatste weekend augustus 2004

bowie wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens de Waalse minister van Economie, Serge Kubla, is de volgende Grand Prix van BelgiŽ op het circuit van Spa-Francorchamps waarschijnlijk in het weekend van 28 en 29 augustus.

Bernie Ecclestone heeft een ontwerp-wedstrijdkalender opgesteld. Deze kalender, die morgen (19 augustus) aan de FIA wordt voorgelegd, noemt het betreffende weekend. Voor de definitieve kalender zullen we tot oktober moeten wachten.

Sites met 'msn' in domeinnaam verdwijnen

Dave en Rob Boterkooper hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Advocaten van Microsoft zijn al sinds deze ochtend webmasters van domeinen met de afkorting 'MSN' in de domeinnaam aan het opbellen. De webmasters wordt gevraagd het domein in te leveren. Motivatie achter deze actie is het feit dat MSN een trademark is van Microsoft.

Ook de webmasters van bekende Nederlandse MSN-sites zijn opgebeld. Hoewel ze met stomheid geslagen zijn, houden de meesten zich aan de eis en registreren een nieuwe domeinnaam, waar 'MSN' niet in voorkomt.

Duitsland: "Gegijzelden Mali vrij"

Het Duitse ministerie van buitenlandse zaken heeft verklaard dat de veertien gegijzelden toch vrij zijn, dit in tegenstelling tot wat Teletekst eerder meldde. De president van Mali heeft verzekerd dat de gijzelaars, negen Duitsers, vier Zwitsers en de Nederlander Arjen Hilbers, in Malische handen zijn.

De gegijzelden werden zondagavond al in het noorden van Mali overgedragen aan bemiddelaars. De gijzelaars waren in kleine, afzonderlijke groepen opgedeeld en het lukte de bemiddelaars niet de groepen op tijd naar het vliegveld te vervoeren. Hierdoor ging de geplande vlucht van zondagavond niet door.
Maandag werd aan het begin van de middag zelfs bekend gemaakt dat het niet honderd procent zeker was dat de gijzelaars daadwerkelijk overgedragen waren. De autoriteiten van Mali hebben echter consequent volgehouden dat de gijzelaars in handen van de bemiddelaars waren.

Het losgeld zou zaterdag aan de gijzelnemers overhandigd zijn. Het is niet bekend hoe hoog het betaalde bedrag is, maar het ligt zeker onder de 65 miljoen Euro. Het geld is in ieder geval niet door de Duitse regering betaald.

Explosie in coffeeshop: drie gewonden

dommetjedomoor en lovelotte, GSMplace.nl en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een gasexplosie in een coffeeshop op het August Allebeplein in Amsterdam zijn vandaag drie mensen gewond geraakt. Minstens ťťn persoon liep ernstige brandwonden op volgens de politie. Door de klap werd de voorgevel uit het kleine pandje geblazen. De omliggende woningen liepen geen schade op door de explosie.

De explosie ontstond toen een gaslek gedicht werd. Toen de ketel weer werd ontstoken, volgde een explosie.

Braziliaanse flashmob succes

Justme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In BraziliŽ is er weer een succesvolle flashmob geweest.

Ongeveer 100 mensen streken neer in de drukste straat van Sao Paulo. Iedereen had een afstandsbediening bij zich en richtte die naar een groot scherm, alsof ze van zender wilden veranderen.

Na welgeteld drie minuten werden de afstandsbedieningen opgeborgen en verdwenen de flashmobbers weer in de menigte. Het nieuws werd bekend gemaakt door de krant Folha de Sao Paulo.

Dit was overigens niet de eerste Braziliaanse flashmob, die vond vorige week plaats, ook al in Sao Paulo: toen trok iedereen z'n schoenen uit en klopte ermee op de grond.

Flashmobs zijn grote menigten die ineens opduiken op een drukbevolkte plaats en een opvallende, meestal grappige handeling uitvoeren. Plaats en tijd wordt via mail en fora afgesproken. Bij een geslaagde flashmob wordt de 'activiteit' tot op het laatste ogenblik geheim gehouden.

Luchtballon zorgt voor paniek

vogelspin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een luchtballon zorgde gisteravond voor paniek op de Withuisweg in Wijhe. Omwonenden zagen de ballon rakelings naast de spoorlijn naar beneden komen, waardoor men vreesde dat deze in de bovenleiding zou terecht komen.

Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse en de NS legde het treinverkeer op de lijn stil. De luchtballon landde echter net naast de spoorlijn zonder schade op te lopen.

De ballonvaarder verklaarde dat hij een lesvlucht aan het uitvoeren was, waarbij de zogenaamde "schijnlanding" werd geoefend. Het is overigens niet bekend of de ballonvaarder zal moeten opdraaien voor de kosten van politie, brandweer en ambulance.

Robbie Williams wil stoppen met zingen

Rekkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robbie Williams is het beroemd zijn zat. De 29-jarige zanger is naar eigen zeggen zo teleurgesteld in het leven als celebrity, dat hij wil stoppen met zingen om weer een arm en onbekend persoon te zijn.

Hij is op dit moment op vakantie in zijn villa van 5 miljoen euro in Los Angeles. Daar kan hij zijn huis niet uit omdat hij steeds aangesproken en lastig gevallen wordt op straat.

Gijzelaars Mali vandaag niet vertrokken

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 14 westerse gijzelaars die zich in Mali bevinden, waaronder ook de Nederlander Hilbers, zullen vandaag dan toch niet naar Duitsland worden gevlogen. Het was de bedoeling dat ze vandaag zouden vertrekken op het vliegveld van Gao, maar ze daagden niet op. Het Duitse vliegtuig dat hen van daar uit naar Duitsland zou vliegen, is teruggekeerd naar de hoofdstad Bamako.

Het vliegtuig zal morgen terugvliegen naar Gao voor een nieuwe poging. Er wordt gesproken over coŲrdinatieproblemen en zware regenbuien die het terugbrengen van de gijzelaars verhinderden. Volgens de regering zijn ze onder de hoede van bemiddelaars en dus vrij, wat door anderen dan weer in vraag wordt gesteld.

De groep bestaat uit Duitsers, Zwitsers en een Nederlander. Eerder bezweek een Duitse zwangere vrouw in de woestijn.

Inmiddels is bekend geworden dat de gijzelaars toch vertrokken zijn. Discussies kunnen hier verder gevoerd worden.

Aanranders actief rond Eijsden

In en rond de Zuid-Limburgse plaats Eijsden zijn volgens de politie diverse aanranders actief. Dit is gebleken na de jongste aangifte van aanranding, die dit weekend werd gedaan.

In tweeŽneenhalve maand zijn vijf aangiften van aanranding binnengekomen bij de politie. In alle gevallen geven de slachtoffers aan dat de dader een man is, die zich verplaatst met een racefiets. De getuigen geven echter verschillende signalementen. De politie gaat er dan ook van uit dat er meerdere aanranders actief zijn.

Meisje na ruim een maand uit coma

Weet_ik_veel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Audrey Ubags, het 9-jarige meisje dat op 12 juli zwaargewond raakte bij een schietpartij, is uit haar coma ontwaakt.

Het meisje is de kleindochter van Jo en Ine Zwakhalen die vorige maand in hun woonplaats Sittard vermoord werden. Audrey kreeg bij deze schietpartij een kogel in haar hoofd en raakte in coma.

Audrey maakt het naar omstandigheden goed en herkent haar familie. Lichamelijk is ze nog erg zwak.

De verdachte van de dubbele moord, de 30-jarige Sittardenaar Olaf H., ontkent nog steeds dat hij het echtpaar vermoord en het meisje verwond heeft.

Eenzaamheid op ťťn bij SOS Hulpdienst

Jimmy123 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag zijn cijfers van de SOS Telefonische Hulpdienst gepubliceerd. De 1500 vrijwilligers kregen in 2002 in totaal 214.600 telefoontjes te verwerken, wat geen opvallende stijging of daling vertoont tegenover de vorige jaren.

20 procent van de telefoontjes ging over eenzaamheid, op de voet gevolgd door psychosociale problemen met 19 procent. Relatieproblemen sluiten de top-3 af met 16 procent.

Wat opviel was dat eenzaamheid veel hoger 'scoorde' van de vorige jaren. Dat wordt deels verklaard door een nieuwe registratiemethode, waarbij licht verschillende categorieŽn worden gebruikt. Het hoge percentage past wel bij het globale beeld dat de medewerkers van de problemen van de bellers hebben. Alleenwonenden klagen het vaakst over eenzaamheid. Bijna eenderde van hen praat over eenzaamheid en de omgekeerde richting is 85 procent van de telefoontjes over dit onderwerp van alleenstaanden.

Wat eveneens opviel is dat mensen die in zorginstellingen wonen veel meer belden in verband met psychosociale problemen: maar liefst 57 procent tegenover 19 procent gemiddeld.

Mogelijk nieuwe sluipschutter actief in West Virginia

De bewoners van de Amerikaanse staat West Virginia vrezen dat er opnieuw een sluipschutter in de omgeving actief is. In de afgelopen twee weken zijn drie mensen bij tankstations en supermarkten doodgeschoten. Men vreest nu voor een herhaling van de sluipmoorden die vorige herfst in Washington en omgeving werden gepleegd. Daarbij kwamen dertien mensen om.

Het eerste slachtoffer, een 34-jarige man, werd 10 augustus vermoord. Vorige week donderdag werden een 31-jarige vrouw en een 26-jarige man kort na elkaar doodgeschoten. De moorden vonden allemaal na zonsondergang plaats. De kogels zijn van hetzelfde kaliber en type. Alle kogels zijn van meer dan dertig meter afstand afgevuurd. In de buurt van de moord werd telkens een zwarte vrachtwagen gezien.

Het wordt mensen aangeraden alleen overdag naar tankstations en supermarkten te gaan. De politie is nu op zoek naar een grote, blanke man die op de plaatsen van de moord is gesignaleerd.

Baby tussen de wapens gevonden

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

rose Twee Britse soldaten hebben in Irak een twee dagen oude baby gevonden in een doos vol met wapens en munitie. Dit heeft het ministerie van defensie vandaag bekend gemaakt.

De soldaten waren bezig met het doorzoeken van een huis in Basra. Toen ze een doos openden waarvan zij dachten dat er alleen wapens in zouden zitten, vonden ze tussen de raketlanceerders en mitrailleurs een in dekens gewikkeld meisje.

"We konden het niet geloven en moesten iets doen," zegt de 18-jarige soldaat Damien Kenny. Hij en zijn 21-jarige collega, Jonathan Hunt, wisten het meisje te reanimeren. Enige tijd later vond men de moeder van het kind. Die vertelde dat de vader het meisje in de doos had gestopt. Waarom hij dit gedaan heeft is nog onbekend. De vader is gearresteerd.

De soldaten hebben het meisje Rose genoemd, omdat er in het wapenschild van hun regiment een roos staat.

Waarschuwing voor nieuwe aanslagen VS

-Mk- en demonseeker14 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Londons onderzoekscentrum waarschuwt voor nieuwe aanslagen binnen het jaar, die te vergelijken zijn met de aanslagen op 11 september 2001. Dit werd gisteren bekend gemaakt door het onderzoekcentrum, het World Markets Research Center (WMRC).

Het WMRC maakte een inschatting van het risico op aanslagen in 186 landen. Amerika is doelwit nummer ťťn op de lijst van veel terreurgroeperingen. "Netwerken van militante groeperingen zijn minder uitgebreid in de VS dan in West-Europa, maar de door de VS geleide militaire campagnes in Afghanistan en Irak hebben anti-Amerikaanse sentimenten aangewakkerd", aldus de auteur van het rapport.

Op de ranglijst die werd opgesteld staat de VS op de vierde plaats. Colombia, waar al jarenlang een strijd aan de gang is tussen de regering en verschillende verzetesbewegingen, staat eerste op de lijst. IsraŽl en Pakistan zijn respectievelijk tweede en derde, Groot-BrittanniŽ staat op de tiende plaats.

Het veiligste land, wat betreft terroristische aanslagen dan toch, is volgens het WMRC Noord-Korea. Het land wordt door de regering zo strak gereguleerd dat er amper ruimte is voor ongewenste gebeurtenissen.

Topkok 'vergeet' de huur te betalen

rezel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het doek is gevallen voor restaurant Vossius van topkok Robert Kranenborg. Maandag werd het pand, vanwege een huurachterstand van een jaar, ontruimd.

De verhuurder De Nedstede Groep wilde niet langer uitstel van betaling verlenen, verklaarde woordvoerder B. Maussen. "We zijn nu op zoek naar een nieuwe huurder. Vandaar dat het pand leeg moet worden opgeleverd."

De verhuurder wil niets kwijt over de hoogte van de huur, maar het is wel een fiks bedrag. "Het is een groot pand dat met de allerduurste materialen is verbouwd." Zo is het plafond bedekt met bladgoud. Bij de inrichting van hun restaurant deed Kranenborg een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zijn zoon Diederik.

De ontruiming is een enorm debacle voor Kranenborg. Hij vertrok twee jaar geleden bij het Amstel Hotel (twee Michelin-sterren) om een eigen toprestaurant te beginnen. Eind 2001 werd restaurant Vossius vervolgens geopend en al snel had hij ook daar een ster te pakken. Het restaurant had onder meer een permanente limousineservice om gasten van en naar hun hotel te brengen.

Het wilde echter toch niet vlotten met het aantal bezoekers, mede door de economische malaise, waardoor de omzet daalde. Vorige week stond overigens in de Telegraaf dat Kranenborg de scepter gaat zwaaien in de Swarte Walvis (Zaandam).

Politie pakt serieverkrachter

Erbee, Korneel en The_fluffy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 21-jarige inwoner van Laren aangehouden. Hij wordt verdacht van minstens vijf (pogingen tot) verkrachtingen op de hei tussen Hilversum en Bussum. Hij werd zaterdag opgepakt, nadat een dag eerder weer een jonge vrouw was verkracht.

In april van dit jaar maakte de politie in Hilversum reeds bekend dat er in de buurt van Hilversum een serieverkrachter actief was. Via het bekende televisieprogramma Opsporing Verzocht werden getuigen gezocht (link), zonder resultaat. De dader is al sinds oktober 2002 actief, zo bleek.

Volgens een politiewoordvoerster gaat het om vijf misdaden, waarvan er drie op een verkrachting zijn uitgedraaid. "Waarschijnlijk is de dader in de andere twee gevallen gestoord tijdens zijn poging. Ook is er sprake van een duidelijk patroon", aldus de woordvoerster.

De man wordt dinsdag voorgeleid.

Meisje wordt 'gelanceerd' uit kermisattractie

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarig Eindhovens meisje is zondagavond rond 19.45 uur in Veldhoven uit een kermisattractie gevallen. Zij liep hierbij gelukkig geen ernstig letsel op.

De kermisattractie betrof de zogenaamde Body-shake, een brede bank, waarin een aantal mensen naast elkaar kunnen zitten en die vervolgens omhoog gaat tot een hoogte van ongeveer 5 meter. De inzittenden zitten hierin vast met een beugel. Op de hoogste stand ging zondagavond de beveiligingsbeugel echter omhoog. Het meisje viel hierdoor uit de bank.

Na onderzoek in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven bleef ze een nacht ter observatie, maar vanmorgen kon zij toch al weer naar huis.

Een 12-jarige meisje uit Veldhoven raakte bij het voorval in de bank met haar voet bekneld. Zij kon echter bevrijd worden en was niet gewond. Andere bezoekers konden zich nog tijdig vastgrijpen om niet te vallen. De kermisattractie zal worden onderzocht door de Keuringsdienst van Waren.

Verkeerde lichaam in kist

gexxz, Erbee, Heinekenfreak, krullie en Rooiegeweten, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kort voor de begrafenis ontdekte de familie dat niet de 61-jarige Antonius Martinus Kruis uit Sneek, maar iemand anders in de kist lag. De verbazing was uiteraard groot, de politie was nochtans stellig - zondag 10 augustus sprong een man van de achtste verdieping van een flat in de Potterzijlstraat in Sneek en was op slag dood. Aan de hand van de papieren die de man bij zich had concludeerde de politie dat het om Antonius Martinus Kruis ging, waarna zijn familie werd ingelicht. De man verblijft echter in het buitenland, zo blijkt.

Normaal gezien was het lichaam afgelopen donderdag begraven. De familie van de man had ook een rouwadvertentie in een krant geplaatst. Nadat de persoonsverwisseling aan het licht kwam werd dit rechtgezet door een tweede advertentie te plaatsen, waarin de vergissing werd gemeld.

De problemen bij het identificeren van het stoffelijk overschot hadden mede te maken met de ernstige verwondingen die de man had opgelopen bij de val. Zijn identiteit is inmiddels ook bekend, het gaat om een inwoner van Sneek die een zwerversbestaan leidde.

De politie zit met het gebeurde in de maag en heeft een intern onderzoek gestart om te onderzoeken wat er precies mis liep. "Uit het intern onderzoek moeten ook aanbevelingen komen om dergelijke dramatische vergissingen in de toekomst te voorkomen", aldus politiewoordvoerder Harry Oenema, die verder geen uitspraken over de zaak kon doen.

1 Dode en 4 gewonden bij explosie Tel Aviv

hooiberg en Grad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een explosie in een restaurant in Tel Aviv (IsraŽl) zijn maandagmorgen ťťn dode en vier gewonden gevallen.

De brandweer meldt dat de explosie opzettelijk veroorzaakt was. In de zaak zou buskruit gevonden zijn. De politie gaat er van uit dat criminelen verantwoordelijk zijn voor de ontploffing, maar sluit terroristische motieven niet uit.

National Post: "Blackout VS kwam door UFO's"

Volgens bronnen is de stroomstoring in de VS van vorige week door UFO's veroorzaakt. Dit schrijft the National Post van Canada. In 1965 vond er een soortgelijk incident plaats als de stroomstoring van vorige week. De "Great Northeast Blackout" vond plaats op 9 november 1965 om 17:16. Het elektriciteitsnet onderbrak voor vier seconden. New York, Ontario, het grootste gedeelte van New England en delen van New Jersey kwamen toen binnen vijf minuten zonder stroom te zitten. Hierdoor kwamen 30 miljoen mensen 13 uur zonder stroom te zitten.

De oorzaak van de storing was volgens bronnen, waaronder auteur Yorko Bondarchuk van het boek UFO Canada, het gevolg van hoge UFO-activiteit. De UFO's werden veelal aan de westkust van Canada gezien, en men denkt dat deze voor stroomonderbrekingen kunnen zorgen. Premier Lester B. Pearson werd toentertijd beschuldigd van het achterhouden van buitenaardse inmenging in de blackout in 1965.

Volgens bronnen, waaronder ufoloog Donald Keyhoe, heeft de overheid toen het 'Gebroken Relais' verhaal bedacht om de aandacht te verschuiven, en niet de ware toedracht te onthullen. Ook de blackout in 1965 werd teruggeleid tot de elektriciteitscentrale bij de Niagara Falls. Volgens Bondarchuk doen de aliens dit niet expres, maar is het een neveneffect van de aandrijving van de buitenaardse schepen. Plaatjes van UFO's.

Noodweer slaat toe in Spanje en Frankrijk

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hevige onweersbuien hebben zondag in het zuidoosten van Frankrijk ťťn mensenleven geŽist. Ook langs de Spaanse oostkust waren hevige buien.

Zondagochtend ontstonden rond half zes de eerste onweersbuien aan de Spaanse oostkust onder het Spaanse Valencia. De buien trokken vervolgens gedurende de dag noordwaarts de Middellandse zeekust langs, om tenslotte mede via de Franse Rhone vallei in de Alpen de intensiteit kwijt te raken.

In Spanje werd vooral CataloniŽ zwaar getroffen. Hier werden daken van huizen geblazen en spoorlijnen versperd. De temperatuur zakte er binnen een half uur 10 graden. De wind haalde er snelheden tot 130 kilometer per uur.

In Frankrijk verdronk een 28-jarige man in het meer van Charavines nadat zijn boot omsloeg als gevolg van een rukwind. Twee andere opvarenden bleven ongedeerd, aldus de plaatselijke brandweer. In Saint-Genix en Saint-Jean-de-Chevelu in de Savoie werden uit voorzorg 50 mensen van campings geŽvacueerd.

Veel schade was er ook aan de vele boten in de jachthavens langs de Middellandse zee. Op veel plaatsen in zuid-oost Frankrijk viel de stroom uit nadat electriciteitsmasten omver waren geblazen. Enkele tienduizenden mensen zaten zonder stroom. Een meevaller voor de brandweer was dat de regen- en hagelbuien in de buurt van Valence enkele bosbranden blusten.

De Franse meteorologische dienst heeft voor vandaag andermaal een waarschuwing doen uitgaan.

Gaswolk drijft over Den Haag

Okto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend zijn bij de alarmcentrale van de politie en brandweer in Den Haag honderden meldingen over een gaslucht binnen gekomen. De oorzaak van de lucht was een gaswolk die over de stad dreef.

Waarschijnlijk is de wolk vanaf zee ontsnapt. Waar deze precies vandaan kwam is nog onduidelijk, maar de brandweer denkt dat de gaswolk is ontstaan bij een illegale lozing van een schip voor de kust van Scheveningen.

Aan mensen die de lucht roken werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De wolk is inmiddels verwaaid.

Bob Peeters naar Millwall

Bob Peeters vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar het in de Engelse First Division uitkomende Millwall.

Nadat Vitesse al de hele zomer heeft geprobeerd de 29-jarige Belg te verkopen is het ze dan eindelijk gelukt, alleen de spits zelf moet nog overeenstemming bereiken met de Engelse club.

Ondanks dat zijn contract nog drie jaar doorloopt moet Peeters weg omdat hij Vitesse te veel aan salaris kost, ditzelfde geld voor Dragoslav Jevric en Didier Martel.

Eind juli zag het er naar uit dat hij terug zou keren naar zijn vaderland maar dit ketste af omdat AA Gent gewoonweg niet genoeg geld beschikbaar had.

Bob Peeters speelde in drie volledige seizoenen vitesse 76 wedstrijden en wist daarin 17 keer te scoren. Beter deed hij het in de periode daarvoor bij Roda JC waar hij in 93 wedstrijden 39 keer het net wist te vinden.

Blessure Lazovic valt mee

De blessure die Danko Lazovic opliep in het duel met NEC lijkt mee te vallen.

Het lijkt erop dat Feyenoord de aanvaller niet al te lang hoeft te missen omdat de blessure maar een lichte spierverrekking in het onderbeen lijkt te zijn. Hij liep de blessure op in het competitieduel met NEC doordat hij verkeerd neerkwam na een luchtduel.

Wel is de ServiŽr die afgelopen zomer overkwam van Partizan Belgrado maandag overgevlogen naar zijn vaderland voor een wedstrijd van Jong ServiŽ alhoewel het niet zeker is of hij mee kan doen, ook deelname aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen van aanstaande zaterdag staat nog niet vast.

Gijzelaars Mali nu wel overgedragen [Update]

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De veertien Europeanen, waaronder de Nederlander Arjen Hilbers, die begin dit jaar in Algerije werden ontvoerd, zijn vandaag wel met succes overgedragen aan bemiddelaars. Zij zullen zo spoedig mogelijk worden overgedragen aan de Duitse autoriteiten.

Gisteren werd ook geprobeerd de gijzelaars over te dragen, maar volgens de Duitse televisie lukte het niet de gijzelaars, die op verschillende plaatsen werden vastgehouden, voor het donker bijeen te krijgen. Dit in tegenstelling tot wat de Duitse zender ZDF gisteren meldde.

Update 17.43 uur
De veertien gijzelaars zijn nog steeds niet in de Malinese hoofdstad Bamako aangekomen. Wegens coŲrdinatieproblemen en zware regenbuien zouden de bemiddelaars, bij wie de gegijzelden zich bevinden, hen nog niet naar de hoofdstad gebracht kunnen hebben.

Haagse politie beŽindigt ontvoering

krullie, Okto, the_fluffy en Elstar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag heeft de politie zaterdag een einde gemaakt aan de ontvoering van een 36-jarige man van Franse afkomst. De man werd zaterdagochtend in de Solebaystraat in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer ontvoerd en daarna mishandeld.

Surveillerende agenten zagen in Scheveningen een auto met vier inzittenden. Een van hen was gewond en riep uit het raampje: "Ik word gegijzeld, ik word gegijzeld". Hierop wisten de agenten, samen met twee Duitse collega's die meeliepen in het kader van een uitwisselingsprogramma, de auto tot stilstand te dwingen en de man te bevrijden.

Drie Amsterdammers van 23, 26 en 28 jaar oud werden gearresteerd. De ontvoerde man was zodanig mishandeld dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Een zakelijke ruzie was waarschijnlijk de aanleiding voor de ontvoering.

Vliegtuigje stort neer op vliegveld Rotterdam

heinekenfreak, Erbee, Okto, demonseeker14, MrLunk.nl, CryptapiX, stroop en E_Cartman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is op het terrein van Rotterdam Airport een sportvliegtuigje van het type Piper Huskey neergestort. De piloot, de enige inzittende, is hierbij omgekomen.

Volgens de politie zou het om een reclamevliegtuigje gaan, dat is neergestort bij het oppikken van de reclamesleep. De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Vrouw bevalt op de A10

Erbee, brillie, Rbj, Ray_nl, QyRoZ, Helmed, Krullie, gexxz, De_Warme_Bakker, hully, CryptapiX en Grad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is rond kwart over acht op de ringweg A10 van Amsterdam een vrouw bevallen van haar dochtertje. De moeder was samen met een vroedvrouw onderweg naar het ziekenhuis, maar kwam in de ochtendspits terecht.

Toen duidelijk werd dat de vrouw elk moment kon bevallen, stuurde de vroedvrouw de auto naar de vluchtstrook en leidde de bevalling in. Moeder en kind zijn overgebracht naar het Lucas-ziekenhuis en verkeren in goede conditie.

Wegens de veiligheid en om de ambulance alle ruimte te geven werd de rechterrijstrook van de weg afgesloten. Hierdoor ontstond een file van zeven kilometer.

Winnaars Kaarten Artquake Festival

Op 24 Augustus vindt Artquake plaats in het Floriade Park in de Haarlemmermeer met onder andere Brainpower, Silkstone, Bagga Bownz en Intwine. Op Fok! kon je de afgelopen week kaarten winnen voor dit evenement als je ons kon vertellen in welk jaar het eerste Artquake Festival plaats vond. Het goede antwoord moest 1999 zijn. De winnaars van elk 2 kaarten voor Artquake zijn geworden:
Yorout
wouterwouter2
rainmaker2k
weps


Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen spoedig bericht hoe je in het bezit van de kaarten komt. En alvast veel plezier op Artquake.

Nederland massaal aan de Eredivisie

Blijheid bij voetballiefhebbend Nederland. Het begin van de nationale voetbalcompetitie afgelopen weekend heeft weer veel mensen achter de buis weten te krijgen. De uitzending van Studio Sport van gisteravond trok meteen 2,8 miljoen kijkers. Daarmee is het programma meteen op nummer 1 binnengekomen in de kijk top tien. Het marktaandeel van de uitzending was dan ook 56 procent. Dat blijkt uit het NOS Kijk- en LuisterOnderzoek van vandaag.

Volgens een onderzoeker is deze uitzending uitzonderlijk goed bekeken. "De Tour de France haalde 440.000 kijkers in de avond. Dat was in de vakantie en de Tour was 's middags natuurlijk ook live op tv geweest. Maar toch is de enorme aandacht van tv-kijkers rond de competitiestart opvallend."

Op de tweede plaats van de top tien eindigde het achtuurjournaal van zondagavond. Derde werd Miljoenenjacht van Linda de Mol. Verder domineert sport de toptien. Zo zijn er nog twee uitzendingen van Studio Sport met samenvattingsbeelden van de eredivisie te vinden. Op de zesde plaats staat de wedstrijd van Ajax in de voorronde van de Champions League.

Ronald de Boer niet tegen Belgie

Ronald de Boer zal niet meedoen in de oefeninterland in en tegen Belgie door een achillespees blessure.

Bondscoach Dick Advocaat zal geen vervanger oproepen om De Boer (33), die zaterdag voor zijn club de Glasgow Rangers nog tegen Aberdeen wist te scoren, te vervangen.

Hoe lang De Boer, die in 67 interlands 13 keer wist te scoren niet kan spelen, is niet bekend. Ronald de Boer speelt al sinds het seizoen 2000/2001 voor de Glasgow Rangers, waar hij in 76 wedstrijden in totaal 30 keer het net wist te vinden.

275 meter lange graffitimuur in Almere

gexxz en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De langste graffitimuur ter wereld staat sinds gisteren in Almere. De recordlengte van 275 meter zal worden opgenomen in het Guinness Book Of Records. Het oude record, een graffitimuur van bijna 230 meter, dateerde van twee jaar geleden en was gevestigd in het Amerikaanse Seattle.

De recordpoging was een initiatief van de Almeerse Stichting Multiversum, die kunst en muziek onder jongeren wil stimuleren. Aanvankelijk was het de bedoeling een muur van 300 meter neer te zetten maar bij de montage sneuvelden enkele houten schotten. De muur, die ook vanaf de snelweg A6 is te zien, is ook aan de achterkant muur bespoten.

De graffitimuur is een onderdeel van een Europese tour van een groep bekende artiesten uit de graffitiscene en is vandaag nog de gehele dag te bewonderen. Morgen zal de muur weer worden afgebroken. Bespoten delen gaan onder meer naar kunststichtingen en sponsors van het project.

Foto: De Telegraaf

Provocerend vliegtuigje actie eenling

De politie Amsterdam heeft onderzoek verricht naar degene die afgelopen weekend met een reclamevliegtuigje boven de demonstratie van Marokkanen in Amsterdam op het Mercatorplein cirkelde. Achter het vliegtuigje hing een sleep met de tekst: De politie had gelijk. Dit leidde tot veel ophef onder de aanwezige demonstranten, en orde bewaarders konden met moeite de onrust sussen.

Volgens het organiserende actiecomitť Stop Zinloos Politiegeweld en Discriminatie was het vliegtuigje een doelbewuste provocatie. Volgens de politie is het vliegtuigje het initiatief van ťťn man. Hij zegt alleen te hebben gehandeld en op geen enkele wijze betrokken te zijn bij een politieke organisatie. De politie heeft met de man gesproken, maar zegt niks te kunnen ondernemen.

Vliegtuig boven Mercatorplein

De Telegraaf laat vandaag de piloot van het reclamevliegtuigje aan het woord. Hij zegt op het moment van het rondcirkelen niet in de gaten te hebben gehad wat hij allemaal teweegbracht. ''Ik zag beneden me wel een oploopje ontstaan, maar hoorde pas achteraf wat het doek allemaal had gedaan. De opdrachtgever wil niet dat wij zeggen wie hij is en dus doe ik dat ook niet. Wij checken van tevoren wel of de teksten aanstootgevend zijn of zo. Maar met deze tekst was op zichzelf niets mis. Ja, ik wist waar ik naartoe vloog. Maar het is vrijheid van meningsuiting en als de tekst was geweest 'De politie had ongelijk', was ik ook gaan vliegen. Achteraf hebben we hier wel gemengde gevoelens over,'' aldus de piloot die uit angst voor represailles niet met zijn naam in de krant wil.

De demonstratie verliep verder ordelijk, volgens de politie mede door de aanwezige ordebewaarders die heethoofden regelmatig tot bedaren brachten. Wel kreeg de 39-jarige IJmuidenaar Engel na afloop een klap met een houten balk voor zijn hoofd, toen hij geÔnterviewd werd voor de camera's van AT5. Engel zei, naar aanleiding van relletjes van jonge Marokkanen, dat als ze zich hier niet thuisvoelden, ze dan beter weg konden gaan. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

De relletjes na afloop werden veroorzaakt door een groep van 30 jongeren, die volgens de politie van te voren hadden afgesproken om na de demonstratie rotzooi te gaan schoppen. Over het verloop van het protest zelf was de gemeente Amsterdam tevreden.

IJsland hervat walvisjacht

IJsland heeft de jacht op walvissen hervat. Gisteren voeren drie schepen uit voor de eerste walvisvangst sinds 1989. De walvisvaarders gaan op jacht naar 38 dwergvinvissen, volgens de IJslandse autoriteiten voor wetenschappelijk onderzoek.

Het IJslandse ministerie van Visserij beweert dat er 43.000 dwergvinvissen in IJslandse wateren zwemmen. Zij zouden de visstand bedreigen rondom het Noord-Europese eiland, waar een groot deel van de bevolking leeft van de visserij.

Ruim 75% van de IJslandse bevolking staat achter de hervatting van de walvisvangst. Ook Noorwegen en Japan willen af van het internationale verbod op de commerciŽle walvisvangst. Milieubewegingen over de gehele wereld hebben scherpe kritiek op de voorgenomen jacht.

Dwergvinvissen kunnen 7 tot 10 meter lang worden en zijn daarmee de kleinste soort walvis. Ze wegen tot zeker 10.000 kilo en leven in groepen van vijf tot tien dieren. De beesten kunnen tot 60 jaar oud worden. (Zie hier voor meer info)

Kraaien pikken varkentje dood

In Bloemendaal is een hangbuikzwijntje in een hertenkamp zo ernstig verwond door kraaien, dat het beestje moest worden afgemaakt.

De groep zwijntjes werd aangevallen door een zwerm kraaien die uit waren op het voer van de varkens. Daarbij pikten ze de varkens in de rug. Eťn van de zwijntjes raakte zo zwaargewond dat een dierenarts het moest laten inslapen.

De kraaien mogen niet worden afgeschoten.

Duitse dreig-mailer Bush wordt vervolgd

zutfun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de VS is de 33-jarige Duitser Volker Czechanowsky officiŽel in staat van beschuldiging gesteld, wegens het verzenden van een dreig-mail aan president George Bush. Hij kan tot 10 jaar cel veroordeeld worden.

Vanuit een bibliotheek mailde hij de volgende tekst naar de politie in Miami: "Ik zal de president voor 30 mei 2003 doden; pak me als jullie dat kunnen; lang leve Saddam".

Man overleeft val van vierde verdieping

Dick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisterenmiddag is een man in ernstige mate gewond geraakt, nadat hij viel van het balkon op de vierde verdieping van een woning in de Marshalllaan, Utrecht.

Een arts van de ter hulp gesnelde traumahelikopter heeft de man de eerste zorgen toegediend, waarna hij vervoerd werd naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. In het kader van de omstandigheden is zijn toestand 'bevredigend' te noemen.

Wat de oorzaak is van de val wordt nog onderzocht, de politie sluit kwade opzet uit.

Kabinet neemt vergaande droogtemaatregelen

Het kabinet is druk bezig met het maken van plannen voor het geval dat de droogte in Nederland aanhoudt. Dat blijkt uit een brandbrief van minister Remkes van Binnenlandse Zaken, gericht aan gemeenten, provincies en waterschappen.

In de brief schrijft Remkes dat er maatregelen worden getroffen die nodig zijn als de droogte langer aanhoudt. Zo zijn er plannen om de stroomvoorziening te beperken, het waterpeil in de rivieren te regelen en natuurgebieden af te sluiten om bosbranden te voorkomen. De oproep aan burgers om zuinig te zijn met water en energie blijft van kracht.

Volgens minister Remkes is er op dit moment nog geen sprake van een crisissituatie. Er dreigen echter wel kritieke situaties als de droogte langer aanhoudt.

Trein grijpt auto: ťťn dode

Dick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanrijding gisteravond omstreeks kwart voor twaalf, op een overweg aan de Fortweg in Utrecht, werd een auto door een trein gegrepen. De bestuurder van de auto is daarbij om het leven gekomen.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. De overweg is beveiligd met halve slagblomen. De auto ligt helemaal vermorzeld onder de trein en zal er onderuit moeten gehaald worden.

Het treinverkeer op de lijn is stilgelegd, de NS zet bussen in voor gestrande reizigers. De verwijderen van de verhakkelde auto en het wegslepen van de trein zal zeker tot diep in de nacht duren.

Druk weekeinde voor Haagse Reddingsbrigade

Het was een druk weekeinde voor de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade en de politie Haaglanden. Zaterdag moesten de hulpverleners maar liefst 23 keer in actie komen voor de kust van Den Haag. Hierbij werden in totaal 39 drenkelingen in veiligheid gebracht. Zondag raakten nog eens drie mensen in moeilijkheden.

Afgelopen zaterdag werden er zelfs vier reddingsacties op hetzelfde moment uitgevoerd. Zwemmers konden door de zeer sterke stromingen bij de golfbrekers niet meer op eigen kracht het strand bereiken. Zondag moest een Eindhovense vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrouw probeerde haar zoontje boven water te houden en kreeg daarbij teveel water binnen. Het kind kon ter plaatse worden behandeld.

Harley-Dag weer een groot spektakel

Stokfoto.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren werd naar jaarlijkse traditie de Harley-Dag gehouden in Breda. De vijftiende editie heeft zo'n 5.000 Harley-rijders uit zes verschillende landen en tienduizenden bezoekers getrokken. Hoewel de Harley-Dag af en toe in de schaduw van een aantal regenwolken stond, was het minstens net zo druk als in het topjaar 2002, aldus Peter BruŽl, voorzitter van de organiserende vereniging.

Hoogtepunt van de dag was het optreden van een stuntteam dat met een hoge snelheid door de zgn. Globe of Death reed, een metalen kogel met een doorsnee van vijf meter. Breda-burgervader C.Rutten, zelf een verwoed motorliefhebber, trok alle aandacht naar zich toe door in die bol te gaan staan terwijl een andere motorrijder rakelings langs hem heen scheurde.

Foto's vinden jullie hier.

Endemol wil tv in Rusland maken

Endemol wil de Russische tv-markt op. De Endemol Holding is momenteel in gesprek met Derk Sauer van Independent Media in Moskou over een eventuele samenwerking. Derk Sauer is in Rusland een succesvolle uitgever met publiekstijdschriften als Cosmopolitan, FHM en een eigen blad The Moscow Times.

Volgens Endemol is het bedrijf al enige tijd geÔnteresseerd in de Russische markt. "Je kunt dan drie dingen doen. Of je neemt een mediabedrijf over, zoals we ook in andere landen hebben gedaan, ůf je begint voor je zelf ůf je zoekt samenwerking met iemand die de markt al goed kent", aldus een woordvoerder van Endemol. Er zijn nog geen contracten ondertekend, maar Endemol hoopt binnenkort tot resultaat te komen.

Man afschuwelijk gedood door achtbaan

Doug McKay, een pretpark-eigenaar uit de Amerikaanse staat Washington, is afgelopen zaterdag omgekomen in een van zijn eigen attracties. De man kwam met zijn haar vast te zitten in een karretje van de achtbaan. Nadat hij vervolgens twaalf meter omhoog werd gesleurd viel de man naar beneden waar hij op een hek belandde.

Het slachtoffer was bezig smeerolie op de rails van de achtbaan te spuiten toen het ongeluk gebeurde. Volgens de politie werd Doug gescalpeerd. In het karretje waarin zijn lange haar kwam vast te zitten zaten mensen. Het pretpark is overigens niet gesloten na het ongeval. De getuigen van dit drama is psychologische bijstand aangeboden.

Met dank aan whampoa voor de tip!

Cameraman gedood in Irak

Mazen Dana, een cameraman in dienst van persbureau Reuters is zondag doodgeschoten door Amerikaanse troepen bij een gevangenis in een buitenwijk van Baghdad.

Volgens ooggetuigen werd Dana doodgeschoten door soldaten in een Amerikaanse tank terwijl hij aan het filmen was. Zijn laatste beelden laten zien hoe er een tank op hem afrijdt. Er klinken schoten waarna de camera op de grond valt.

Kapitein Frank Thorp; een woordvoerder van het Amerikaanse leger bevestigde dat er op een cameraman is geschoten. Hij verklaarde dat de camera werd aangezien voor een granaatwerper.

Volgens de geluidsman die samenwerkte met Dana was het leger op de hoogte van hun activiteiten, en hadden ze toestemming om opnamen te maken op die locatie.

Ze waren daar naar aanleiding van een mortieraanval een dag eerder, waarbij zes Irakezen gedood werden en zeker 59 gewond raakten.

Mazen Dana is de tweede Reuters-cameraman die gedood is in Irak sinds het begin van de oorlog op 20 maart dit jaar. In totaal zijn hierbij al 17 journalisten omgekomen. Twee anderen worden al sinds het begin van de oorlog vermist.

Mazen Dana is 43 jaar geworden en laat een vrouw en vier kinderen achter. Hij was tevens ťťn van de meest ervaren journalisten van Reuters en winnaar van de "International Press Freedom Award", een award die wordt uitgereikt door een comitť dat zich inzet voor de bescherming van journalisten in risicogebieden.


Dana aan het werk in Irak, eerder dit jaar.

Jongen verstikt bij zandsurfen

Melch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisterenmiddag is een 16-jarige jongen uit Beilen om het leven gekomen op een zandwinningsterrein in Hoogersmilde. Dit werd door de politie regio Drenthe bekend gemaakt.

De jongen was met vijf vrienden aan het surfen op de zandbergen. Hij daalde samen met een 20-jarige vriend, eveneens uit Beilen, af naar een plaats waar men niet lang geleden was begonnen te graven. Dit liep niet goed af voor de jongens, ze werden bedolven onder het zand.

Hun vrienden belden daarop onmiddellijk 112 en verwittigden omwonenden. Even later waren politie, brandweer, een ambulance en zelfs een traumahelikopter ter plaatse. De 20-jarige jongen werd levend uit het zand gehaald, op ongeveer ťťn meter diepte. Hij is opgenomen in het ziekenhuis van Assen. Voor de 16-jarige jongen kwam alle hulp echter te laat, hij was reeds overleden toen hij op ruim twee meter diepte werd gevonden.

Dokter onthoofd door fout in lift

Redah vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Het lijkt wel op de film 'De Lift'. Blijkbaar bestaat de horror-lift echt. En wel in Houston (VS). De 35-jarige dokter Hitoshi Nikaidoh van een ziekenhuis in deze stad stapte in een lift naar de tweede verdieping.

Door een fout in de lift sloten de deuren zich op het moment dat de dokter wilde uitstappen. Hierdoor bleef hij met zijn schouders beklemd zitten, terwijl de lift weer op het punt stond omhoog te gaan. Uiteindelijk verloor de dokter dus zijn hoofd toen de lift in beweging kwam.

Een medewerkster van het ziekenhuis was op het moment van het ongeval aanwezig in de lift. Door de storing heeft zij twintig minuten met het onthoofdde lichaam opgesloten gezeten, alvorens de brandweer haar kwam redden. Zij werd in hevige shock opgevangen.

Het ziekenhuis heeft inmiddels al haar liften stopgezet, aangezien er zich de afgelopen tijd al meerdere problemen voordeden. De naam van de lift-fabrikant wil men niet vrijgeven.

Nog geen zekerheid voor Ralf

Williams heeft ontkent dat een nieuwe overeenkomst met Ralf Schumacher al in kannen en kruiken zou zijn, zoals door het Duitse tijdschrift Bild gemeld wordt. "Alles, wat tegenwoordig betreffende dit thema te horen is, zijn slechts speculaties, en daar doen wij niet aan," meldt Mario Theissen, de directeur van BMW Motorsport.

Ook de persvoorlichter van Williams, Liam Clogger, zegt dat er nog geen nieuwe overeenkomst is. Hij geeft toe dat het team tevreden is met de prestaties van de Duitser en graag met hem verder wil, "maar er is geen reden tot haast."

Volgens Bild zou het nieuwe contract Schumacher tot en met 2006 aan Williams binden. Hij zou wel aan salaris moeten inleveren, het nieuwe contract geeft hem een jaarsalaris van 'slechts' negen miljoen dollar. Dat is zes miljoen minder dan wat hij nu ontvangt. Dat salaris kan dan worden aangevuld met premies voor overwinningen en een WK-titel, en natuurlijk met reclame-inkomsten. De verlenging zou op Monza bekendgemaakt worden. Omdat vooralsnog alles ontkend wordt kunnen we alleen maar afwachten.

KNVB: opstootje altijd geel

Het zal de tv-kijker en/of supporter niet zijn ontgaan. De scheidsrechters hebben dit seizoen de order gekregen om bij ieder opstootje de gele kaart te tonen aan de actoren. De maatregel moet dergelijke praktijken gaan uitbannen.

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg lichtte zaterdag de verscherping van de regels uit. "We hebben vorig seizoen nogal wat van die opstootjes tussen duwende en trekkende spelers gehad en daar werd niet altijd voldoende tegen opgetreden. Vandaar dat we onderling de afspraak hebben gemaakt dat de aanstichters, en meestal zijn dat er minimaal twee, op de bon gaan. Dergelijk gedrag hoort niet op een voetbalveld thuis en is ook een slecht voorbeeld voor het jeugd- en amateurvoetbal."

Dit weekend waren prompt een paar voorbeelden op de velden te zien. Bij Feyenoord-NEC gingen zo Kuijt en Demouge op de bon. Bij FC Groningen-NAC Breda waren Smit en Engelaar de klos.

De scheidsrechters zullen dit seizoen verder verscherpt letten op schwalbes en afstand houden bij de vrije trap. De grensrechters zijn op hun beurt verzocht terughoudend te vlaggen bij mogelijk buitenspel.

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.