Honden uit snikhete aanhanger bevrijd

Iedere keer als het warm weer is zijn er onverlaten die hun hond in een snikhete auto achterlaten. En ook nu is dat niet anders. Zo moest de politie gisteren in het Noord-Hollandse Hargen aan Zee drie Duitse herders uit een aanhangwagen bevrijden. De honden zaten opgesloten in het karretje dat in de volle zon geparkeerd stond op het terrein bij de strandopgang.

Voorbijgangers waarschuwden de politie die de dierenambulance inschakelde. Volgens een medewerker waren de honden oververhit geraakt. ,,Ze waren bezweet en ze hijgden behoorlijk.'' De honden zijn naar het asiel in Alkmaar gebracht. Het aanhangertje hing achter een auto met een Duits kenteken. De eigenaar hiervan kan een bekeuring tegemoet zien.

In Monnickendam was het woensdag ook al raak. Daar moest een hond uit een oververhitte auto worden gehaald. Ook hier ging het om een wagen met een Duits kenteken. Juist toen de politie bezig was om opvang voor de hond te regelen kwam de eigenaar opdraven. Hij kreeg direct een boete van 200 euro wegens dierenkwelling.