Gay Parade trekt 300.000 bezoekers

De Gay-Pride in Amsterdam heeft gisteren ruim 300.000 bezoekers getrokken. De route langs de Prinsengracht en Amstel stond volgepakt met mensen. Ongeregeldheden deden zich niet voor, aldus een woordvoerster van de politie.

Veel bloot was er te zien

De organisatie had de mensen opgeroepen om veel bloot te laten zien. Dit is gedeeltelijk gelukt. Natuurlijk waren er weer veel blote bovenlijven en billen te zien op de tientallen boten, maar niet zo heel veel meer dan voorgaande jaren. Toch was het ook deze keer weer ťťn groot feest, bloot of gewoon met kleren aan. Het jaarlijkse homofeest trok in totaal zeker 300.000 bezoekers.

Veel bloot was er te zien, ook hier.

De organisatie zag haar oproep tot meer bloot uiteindelijk toch nog benadrukt. Bij de prijsuitreiking won de boot van sauna Thermos de prijs in de categorie voor beste grote boot. Volgens de jury voldeed deze boot met het gewaagde bloot helemaal aan de oproep van de organisatie.

De boot met een jongen voorop die zijn geslachtsdeel slechts met roze lap omkleedde, voer vooraan in de botenparade (zie foto hieronder).


(foto: Nikky)