Vrouw (18) uit handen verkrachter gered

Een Amerikaanse hotelgast heeft gisteren in het Zuid-Hollandse Brielle geprobeerd een jonge vrouw te verkrachten. De 18-jarige was in het hotel werkzaam als kamermeisje toen de Amerikaan een injectiespuit in haar arm leegspoot in een poging haar te overmeesteren.

Een ouder kamermeisje dat toevallig voorbij liep op het moment dat de Amerikaan de deur sloot -toen het slachtoffer op zijn kamer was-, vertrouwde het niet en opende de deur met een loper. Voor haar ogen ontvouwde zich een angstaanjagend tafereel waarbij haar jongere collegaatje een mes op de keel gedrukt kreeg. Vervolgens duwde de Amerikaan met kracht een injectiespuit in haar arm leeg. Het oudere kamermeisje holde hierop snel naar de gang en sloeg alarm.

Twee andere hotelgasten spurtten daarop de kamer in en wisten het doodsbenauwde kamermeisje te bevrijden. De Amerikaan sprong uit het raam van zijn hotelkamer en sloeg in een witte Ford Transit op de vlucht.

Volgens de Telegraaf gaat het om de 27-jarige Wesley Blake J. uit Las Vegas, die werkzaam is op het boorplatform Kizomba van Exxon Mobile; dat ligt afgemeerd in het naburige Callandkanaal. Bij de Brielse horeca staat Blake J. bekend als een lastig en uitermate arrogant persoon. De Amerikaan zou door overmatig alcohol- en cocaÔnegebruik regelmatig voor grote problemen zorgen.

RTV Rijnmond meldt dat de dader spijt heeft gekregen en zichzelf inmiddels heeft gemeld bij de politie.